28 Mart 2018 Çarşamba

Sevgililer Günü İçin En İyi Yerler

Sevgililer Gününün birçokları için anlamı büyük. Bu anlamlı günde sevdiğiniz ile baş başa kalıp güzel bir tatil geçirmek ise ideal seçenek.Sevgililer Gününde nereye gidileceği konusunda kararsız kalanlar için bu yurtdışı rehberini hazırladık. Yurtdışını kapsayan bu yazımızda, bu özel günü geçirmek için en iyi şehirleri bulacaksınız.

Positano, İtalya

İtalya’nın güneyindeki Amalfi Kıyısında bulunan onlarca çekici mekandan birisi olan Positano, romantik bir Sevgililer Günü geçirmek isteyenler için ideal nokta. Dağdan aşağı dökülen pastel renkli evleri, dolambaçlı sokakları, muhteşem kumsalları , nefes kesen masmavi denizi ve tüm bunlar yetmiyormuş gibi, büyüleyici gün batımları ile sahil kasabası Positano, sanki adeta Sevgililer Günü için yaratılmış. Kasaba daha çok sakin kimliği ile ön plana çıkmakta; yerel pazarlarından ve dükkanlarından alışveriş yapabilir, sahilde zaman geçirebilir ve sevdiğiniz ile birlikte huzurun tadını çıkarabilirsiniz. Sevgililer gününde gidilecek yerler yazımızı okumaya devam edin…

Santorini, Yunanistan

Büyüleyici bir güzelliğe sahip olan Santorini, dünya üzerindeki en romantik yerlerden biri kabul edilmekte ve turkuaz mavisi denizi, volkanik bir kraterin ağzından aşağıya kadar uzanan mavi kubbeli kiliseleri ile bunun ne kadar doğru olduğunu kanıtlamakta. Popüler bir balayı destinasyonu olan Santorini, romantik bir Sevgililer Günü geçirmek isteyenler için de ideal. Deniz manzaralı restoranlarından birine oturup güneşin batışını seyredebilir ve bunun yanında Akdeniz mutfağının leziz örneklerini deneyebilirsiniz. Beş yıldızlı Santorini Kastelli Resort gibi otelleri de tavsiye etmekteyiz.

Prag, Çek Cumhuriyeti

Masallardan fırlamışçasına görünen kaleleri ve binaları, kırmızı kiremitli çatıları ve Gotik kiliseleri, pastel renkli evleri ve restoranları ile Prag,Sevgililer Gününü geçirmenizi tavsiye ettiğimiz bir şehir. Arnavut kaldırımlı sokaklarında, size Ortaçağda yaşıyormuşsunuz hissi veren gaz lambalarının altında sevgiliniz ile el el yürümek ve yüz yaşındaki teknelerle Vltava Nehri boyunca romantik bir tekne turuna çıkmak, sizlere unutamayacağınız bir Sevgililer Günü yaşatacak. Prag’da kalmanızı tavsiye ettiğimiz yer ise; harika şehir manzaraları sunan ve hava ile şansınız rast giderse terasında kahvaltı ile güne başlayabileceğiniz, Prag’ın tam merkezinde bulunan Golden Well oteli.

Maldivler

Kimileri, Hint Okyanusu’nda bulunan Maldivler’in dünyanın en romantik takımadası olduğunu söyler. Gök mavisi suların kıyısında bulunan bembeyaz kumlu sahillerinde uzanabileceğiniz ve dalış, şnorkelli dalış, kano, rüzgar sörfü yapabileceğiniz veya sınırsız diğer alternatifleri değerlendirebileceğiniz Maldivler’de, teras üzerinden deniz manzaraları izleyebileceğiniz Cheval Blanc Randheli’yi tavsiye ederiz. Fransız mutfağından Japon mutfağına çok çeşitli tatları da denemenin mümkün olduğu bu otelde geleneksel ahşap teknelerden, sürat teknelerinden ve yatlardan oluşan adeta bir donanmaya ev sahipliği yapan marinaya da girebilirsiniz.

Saint Lucia, Karayipler

Karayipler romantik anlar geçirmek isteyenler için sınırsız sayıda harika mekan sunmakta, ancak denilene göre Saint Lucia Adası, aşkın ateşini devam ettirmek veya kıvılcımını yakmak için ideal yer. Saint Lucia’nın romantik onlarca mekanı içinde bize göre en etkileyici olanı ve önerdiğimiz olan; adanın harika deniz manzaralarını izleyebileceğiniz, serbest plan yatak odalarına sahip fütüristik Jade Mountain oteli. Burada sevgilinizle unutamayacağınız bir Sevgililer Günü geçireceğinizin garantisini veririz.

Roma, İtalya

Romantizm, Roma’nın mirasının önemli bir kısmını oluşturuyor. Ebedi Şehir olarak da anılan Roma, kilise kulelerini, kubbelerini ve duvarlarını altından mabetlere çeviren gün batımları ile ünlü; bunların yanında Aşıklar Çeşmesi ve aşıkların öpüştükleri Ponte Sant’Angelo, Roma’yı adeta Sevgililer Günü için gidilecek yerlerin en başına koymakta. Ayrıca Trastevere’ye tepeden bakan Fontana del’Acqua Paola, her açıdan muhteşem şehir manzarasını sevgiliniz ile birlikte izleyebileceğiniz ideal bir nokta. Roma’da kalmanızı tavsiye ettiğimiz otel Roma, Venedik ve Paris’ten esintilerin bulunduğu, gizli terasa ve fildişi ile kaplı bir ön cepheye sahip, şehir merkezinin göbeğinde bulunan Hotel Camp de’Fiori.

Leslie Kalesi, Monaghan, İrlanda

Gerçek bir kalede kalmak, bize göre Sevgililer Gününü geçirmenin en değişik ve ilginç şekillerinden birisi. Neredeyse antik denebilecek ormanlık alan üzerine kurulu ve büyüleyici göllerle çevrelenmiş Leslie Kalesi, 4000 metrekare arazi üzerinde inşa edilmiş ve İrlanda havasını eksiksiz olarak yaşatan bir yer. Tüm bunların yanında İrlanda kahvaltısı, bir şişe şampanya ve el yapımı İrlanda çikolataları sunulan özel paketlerden de faydalanabilir; balık tutma, Viktoryan çağdan kalma tedavi odalarında organik tedavi, hamam ve hatta kalenin kendi sinemasında film izleme gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Leziz kahvaltılardan romantik akşam yemeklerine, taze, günlük ekmeklere ve çöreklere kadar geniş bir yemek menüsü de mevcut.

Porto Riko

Porto Riko, harika Karayip destinasyonlarından biri ve neredeyse 400 kilometrelik kumsalının ve tarihi San Juan’ın kültürünün tadını çıkarma fırsatı ile Sevgililer Günü için ideal yerlerden biri. Burada Karayip’in en iyi yemeklerini deneyebilir ve bizce dünyanın en şehvetli dansı olan salsayı öğrenebilirsiniz. Ülkenin başkenti olan San Juan’da da Nuyorican Cafe gibi birçok egzotik yeri deneyebilirsiniz. Tavsiye ettiğimiz otel ise, dört kilometrelik bir sahile, piano bara, herşey dahil bir spaya ve kumarhaneye erişim sahibi olabileceğiniz Intercontinental San Juan Resort.

Paris, Fransa

En tutkuku aşkların yaşandığı şehir olan Paris olmadan, Sevgililer Günü listemiz eksik kalır. Her ne kadar klişeleşmiş olsa da bu şehir, cidden aşkın şehri. Sevgilinizi alın ve büyüleyici Paris sokaklarında el ele yürüyün, Seine Nehri boyunca gün batımında tekne turuna çıkın ve harika Fransız yemeklerinin servis edildiği restoranlardan birine gidip Sevgililer Gününe özel yemeklerden tadın. Tabi ki Eyfel Kulesi’ne çıkıp muhteşem şehir manzarası ve ışıklar eşliğinde sevdiğinizden bir öpücük almayı unutmayın!

New York, ABD

ABD’nin en hareketli metropolü New York, Sevgililer Günü için yapılacak birçok alternatif sunuyor. Hudson Nehrine bakan Wave Hill’de çikolata ve şarap tadabilir, Dances of Vice’da kostüm partilerine katılabilir (bu yılın teması ise tarihi kıyafetler), hatta Bronx Hayvanat Bahçesinde bir hamamböceğine sevdiğinizin ismini verebilirsiniz (bu kısım mizah anlayışı farklı olanlar için!). New York’ta birçok restoran Sevgililer Günü için özel menüler sunmakta. Tavsiye ettiğimiz mekanlar Red Rooster, Del Posto, Miriam, Pegu Club, Raines Law Room ve kokteylleri ile ön plana çıkan Weather Up.

Londra, İngiltere

Sevgililer Günü için ajandanıza eklemeniz gereken şehirlerden bir tanesi de İngiltere’nin başkenti Londra. Londra’da kalmanızı tavsiye ettiğimiz yer Artist Residence. İlk kattaki Clarendon Coctail Cellar’da değişik kokteyller deneyebilir ve Cambridge Street Cafe’de yemek yiyebilirsiniz (yengeç burgeri özellikle tavsiye ederiz!) Şehirde yapabileceğiniz çok değişik alternatifler mevcut: Sevgilinize en güzel, yeni açmış çiçekler hediye edebileceğiniz Colombia Road Çiçek Pazarına mutlaka uğrayın. Akşam yemeğini ise, Londra’nın yeni açılan gözde mekanlarından olan Sexy Fish’te yemenizi tavsiye ediyoruz. Sevgililer Gününe özel menüleri ve canlı performansları ile bu mekanı çok seveceğinizden eminiz. Değişik bir atraksiyon denemek isterseniz (köpekbalıkları ile yüzmek gibi!) Sea Life London Akvaryumuna gidin. Jazz müzikten hoşlanıyorsanız, Londra’nın en lüks otellerinden biri olan Wellesley’e uğramanızı şiddetle tavsiye ederiz. Geceyi otelin limuzinlerinden birinde şehir turu ile de
tamamlayabilirsiniz.

Amsterdam, Hollanda

Onlarca kanalı, köprüsü ve zaman kavramınızı ortadan kaldıran mimarisi ile Amsterdam, Sevgililer Gününde Venedik ile yarışabilecek bir şehir. Sevgiliniz ile oldukça romantik anlar geçirebileceğiniz bu şehirde yapmanızı tavsiye ettiğimiz ilk şey, nehirde romantik bir tekne turu. Sonrasında Sambhoud Places’da nehir kıyısı manzarası eşliğinde harika yemekler yiyebilir, Tuschinski’de Art Deco tarzında sinemaya gidebilir ve şehrin bizce en iyi çikolatalarını yapan Puccini Bomboni’de el yapımı çikolatalar tadabilir ve Çiçek Pazarında birbirinden güzel çiçekleri sevgilinize hediye edebilirsiniz. Hoş bir
ambiyans eşliğinde bir şeyler içmek isterseniz de Vesper Bar’ı ve Tales&Spirits’i tavsiye ederiz.

Melbourne, Avustralya

Avustralya’nın güney başkenti Melbourne, değişik bir Sevgililer Günü kutlamak için çok farklı alternatifler sunuyor. Bunlardan biri, sıcak hava balonları ile yüzlerce metre yükseklikte yapabileceğiniz şehir turları. Yüksekten korkanlar sepet içine kıvrılabilirler. Bu tura bir saatlik uçuş ve
şampanya eşliğinde kahvaltı dahil. Sevgililer Gününü farklı biçimde kutlamak isteyenlerin
yapabilecekleri bir diğer aktivite de, Yarra Nehri boyunca kürek çekmek. 19. Yüzyılda Thames’te kullanılan kayıklar ile birlikte yapılan bu kayıkların kiralaması ilk saat için 26 Dolar, sonraki her saat içinse 5 Dolar. Bunların haricinde Lonsdale Caddesindeki Bomba Bar’da manzara eşliğinde bir şeyler içebilir, Swanston Caddesi boyunca şehir turu atabilir ve ilginç bir Tayland restoranı olan Choo Choo’sa takılabilirsiniz. Tüm bunların yanında yapmanızı önerdiğimiz bir başka aktivite ise, şehrin batısında bulunan ve en büyük turist çekim merkezlerinden biri olan, Torquay’dan Allansford’a 250 kilometre boyunca uzanan Great Ocean Road. Issız sahillerinde takılabilir, yürüyüş yapabilir ve Sevgililer Gününe denk gelen üç günlük Büyük Okyanus Yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Bu turun da fiyatı kişi başı 800 Dolar.

Originally published at www.eniyiyerler.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder