28 Mart 2018 Çarşamba

Yılbaşında gidilecek en iyi yerler

Türkiye’de yılbaşı için birçok alternatif mevcut. Evde aileniz ve sevdikleriniz ile sakin bir gece geçirebileceğiniz gibi dışarıda sabaha kadar eğlenebilirsiniz de. Yılbaşında gidebileceğiniz en iyi yerleri şehir şehir bu yazımızda sizler için derledik.
İstanbul
Türkiye’nin en büyük şehri olan İstanbul, devasa bir metropol ve bunun getirdiği avantajla da yılbaşı için sizlere sınırsız seçenek sunuyor. Gidebileceğiniz en iyi yerlerin başında, şehrin kalbi Taksim ve İstiklal Caddesi var. Ancak yılbaşında tekin olmaması ile ünlü bu bölgede, geceyi dışarıda geçirmektense nezih bir yerde rezervasyon yapmanızı ve kargaşadan uzak kalmanızı tavsiye ederiz. Kervansaray Restoran, Orient House, Sultana’s, Gar Restaurant ve Istanbulin burada tavsiye ettiğimiz mekanlar. Geceye güzel bir akşam yemeği ile başlamak istiyorsanız Mitte, Sunset, Ulus29 ve Spago’yu tavsiye ederiz. Bu mekanlar aynı zamanda bara da sahip olduğundan sabaha kadar süren eğlencelere ev sahipliği yapmakta. Yeni yıla girerken havai fişek gösterilerini daha da yakından izlemek isterseniz, boğazdaki otelleri ve mekanları deneyebilirsiniz. Birçok mekanın yılbaşı menüsü var ve bunlara yiyecek içecek dahil. Yılbaşı için geniş bir bütçeye ayıranlar Çırağan Palace Kempinski, Four Seasons by the Bosphorus, Swissotel Bosphorus ve Raffles Istanbul’u deneyebilirler. Yine Boğaz’da bulunan Anjelique ve House Cafe Ortaköy, Bomonti’de bulunan konser merkezi Babylon Bomonti, jazz sevenler için Nardis Jazz Club, harika yeni yıl partilerinin düzenlendiği devasa Hilton Convention Center, Arnavutköy’de bulunan Hudson, değişik kokteyller denemek isteyenler için Mitte, usta şefleri ile ön plana çıkan Moro ve Nopa ve Ardahan ile Pera Palace Hotel Jumeriah tavsiye ettiğimiz yerler arasında. Yılbaşına Boğaz’da da girmek mümkün. Yemek ve eğlence ile birlikte yeni yıla Boğaz turu eşliğinde girmek isterseniz kişi başı 450–500 TL gibi bir meblağı gözden çıkarmanız gerekmekte.
Ankara
Türkiye’nin başkenti Ankara, hareketli bir yeni yıl gecesine ev sahipliği yapmakta. Gidebileceğiniz birçok mekanın bulunduğu Ankara’da, her zevke göre seçenekler bulmak mümkün. Tavsiye ettiğimiz yerler içinde; canlı müzik performanslarının sergilendiği If Performance Hall, Newcastle Pub, Manhattan, Checkpoint Club, Jolly Joker, 90’lar Restaurant ve Checkpoint Club var.
İzmir
Türkiye’nin en büyük 3. şehri ve Ege’nin incisi İzmir’de birçok yılbaşı alternatifi bulabilirsiniz. Tavsiyemiz, yine İstanbul ve Ankara’da olduğu gibi bir mekanda rezervasyon yaptırmanız. Yılbaşını İzmir’de geçirebileceğiniz en iyi yerler arasında; Alsancak’ta bulunan Josephine Club, Balçova Termal Otel, Kaya Hotel Thermal & Convention, Container Hall, Ooze Venue, Swissotel mevcut. Ayrıca 70 km uzaklıktaki turistik beldesi Çeşme’yi de deneyebilirsiniz. Burada ise tavsiye ettiğimiz yerler Ilıca Otel ve Radison Blue Hotel.
Üç büyük şehir dışında farklı bir ortam arayanlar ise, Bursa’nın kayak turizmi ile ünlü bölgesi Uludağ’da alternatif programlar bulabilirler.

Originally published at www.eniyiyerler.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder