29 Mart 2018 Perşembe

Belek gezilecek yerler


Yeşilin mavi tonları ile birleştiği, harika çam ve fıstık ağaçları ile bezeli olan ve harikulade bir kıyı şeridine sahip olan Belek, son zamanlarda özellikle golf meraklılarının da oldukça rağbet ettiği bir ilçe. En yüksek kalite standartlarını sağlayan en dünyanın en lüks otellerinden bazılarına da ev sahipliği yapan Belek, turizmin modern yüzü olarak kabul görmekte ve tatil severlere unutulmaz bir tatil sunmakta. Belek’e Antalya Terminalinden veya Havaalanından otobüs ya da minibüslerle ulaşabilirsiniz. Belek gezilecek yerler yazımızı okumaya devam edin…


Dünya üzerindeki cennet olarak adlandırılan Belek, sahip olduğu Akdeniz iklimi sayesinde yılın her ayı turistler için popüler bir bölge. Bölgede gitmenizi tavsiye ettiğimiz en iyi yerlerden birisi, en önemli ve en iyi korunmuş antik şehirlerden biri olan Aspendos. Burada, özellikle Asya ve Afrika kıtalarının en büyük antik tiyatrosu olma unvanını elinde bulunduran, Roma dönemine ait Aspendos Antik Tiyatrosunu görmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Yine antik şehirlerden gidecek olursak; Belek’e oldukça yakın olan ve önemli tarihi eserleri barındıran Helenistik dönemin en güzel ve en zengin şehirlerinden biri olan Perge’yi de görmelisiniz. İki adet yüksek kule, uzun yolları, görkemli şehir kapısı ve harika stadyumu, Belek en iyi yerlerlistesindedir.
Belek görülecek yerler arasında golf tesisleri de bulunmakta. Uluslararası standartlarda golf kulüplerine ve tesislerine sahip olan bölge, dünyaca ünlü golfçülerin tercih ettiği yerler arasında gelmekte. Tün bunların yanında, çok farklı kuş türlerine ev sahipliği yapan ve bir doğa harikası olarak kabul edilen Kurşunlu Şelalelerini de görmenizi mutlaka tavsiye ederiz. Şelalenin arkasında gizli olan mağara, ziyaretçilerini bir gizem dünyasına davet etmekte.
Belek, her yıl on binlerce turisti yalnızca doğal güzellikleri ve tarihi ile değil, aynı zamanda her yıl Haziran ayında yapılan Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali ile de çekmekte. Bu festivalde sanata, kültüre ve görsel performanslara doyacağınızın garantisini verebiliriz. Ayrıca, yaz boyunca Aspendos Antik Tiyatrosunda da oldukça farklı etkinlikler, şovlar ve festivaller organize edilmekte.

Originally published at www.eniyiyerler.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder