27 Haziran 2017 Salı

WASHINGTON D.C.'de gezilecek yerler

Washington D.C. ABD’nin başkenti ve dünyada çoğunlukla Beyaz Saray ile adı anılmakta. Ancak son zamanlarda bunun yanına yemek ve sanat başkenti unvanını da eklemek üzere. Washington D.C. aynı zamanda değerini giderek artırmakta ve gün geçtikçe daha da cazip bir turizm merkezi haline gelmekte. İşte WASHINGTON D.C.'de gezilecek yerler ve yemek yiyebileceğiniz en iyi yerler.
Trenle gelecekseniz, Union Station’dan çıkarken Amerikan Kongre Binasının kartpostal gibi görüntüsüne bakmayı unutmayın. Otel olarak; tüm süit odaların Kongre Binası arkasındaki sessiz ve sakin bir caddede olduğu Capitol Hill Hotel’i (ücretsiz bisiklet kiralama şansı ve şarap saatleri var), Beyaz Saray Muhabirleri Derneği (White House Correspondents’ Association) Yemeğinin organize edildiği Hilton Washington’ı veya Beyaz Saray’ın hemen yanındaki çatı katı barından şahane manzaralar izleyebileceğiniz W Hotel’i tavsiye ederiz.
Washington D.C. müze yönünden de oldukça zengin bir şehir. Smithsonian Müzeleri ücretsiz olarak gezebileceğiniz yerler. Saklı cevherler olaraksa Ulusal Sanat Galerisi’nin (National Gallery of Art) doğru ve batı binaları arasındaki Leo Villareal’s Multiverse ışık tüneli ve National Museum of Natural History’deki canlı kelebek pavyonu var. National Gallery of Art’ta bulunan Sculpture Garden’da birbirinden ilginç heykelleri inceleyebilir ve yaz mevsiminde Cuma günleri açık havada jazz dinleyebilirsiniz. Etraftaki caddelerde de yiyecek içecek ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Hillwood Estate, Museum and Gardens ise kuzeybatı tepelerinde bulunan ve gül bahçesi, Fransız çiçek bahçesi, Japon tarzı bahçe, sera ve köşk içeren değişik bir mekan. Burada kendinizi bambaşka bir dünyada hissedeceksiniz.
Kitaplardan hoşlanıyorsanız tavsiye ettiğimiz yer, Obama ailesinin favori mekanı olan Dupont Circle’daki Kramerbooks. Mekanın içinde Afterwords adlı kafede kahve içebilir ve bir şeyler atıştırabilirsiniz. Buradan sonra WASHINGTON D.C.'de gezilecek yerlerden bir diğeri olan Georgetown’a gitmenizi tavsiye ederiz. Buraya Metro ile ulaşmak kolay değil, bu yüzden taksi tutmanızı veya yürüyerek gitmenizi öneririz. Georgetown’da alışveriş meraklıları, M Caddesindeki mağazaları deneyebilirler.
http://www.eniyiyerler.com/mekanlar/washington-d-c-gezilecek-yerler/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder