17 Haziran 2017 Cumartesi

CHARLESTON’DA GEZİLECEK YERLER

Charleston mimarisi, tarihi ve sunduğu yemek çeşitleriyle tam bir Güney şehri. Harika restoranları ve muazzam manzaraları ile tatil yapmak için ideal yerlerden biri. İşte size şehirde yapabilecekleriniz.
Şehirde görülmesi gereken yerlerin başında Rainbow Row gelmekte; burada 18. yüzyıla kadar geçmişi olan tarihi binalar bulabilirsiniz. Kendi başınıza gezme fikri cazip gelmiyorsa yürüyüş gruplarından birine katılıp rehber eşliğinde gezebilirsiniz. Şehrin parke kaplı sokaklarında yürürken Charleston’un mimarisi hemen gözünüze çarpacaktır. Bu şehir Roma’dan sonra en büyük tarihi bina koleksiyonuna sahip.
Kahvaltı için Poogan’s Porch adlı mekanı öneriyoruz. Mekan kızarmış tavuk, waffle, karides gibi seçenekler sunmakta ve güne başlamak için ideal bir nokta.
Charleston’da çok sayıda restoran bulabilirsiniz. Öğlen için çabuk bir şeyler atıştırmak istiyorsanız gideceğiniz yer şehrin Fransız Mahallesindeki 167 Raw. Burada, şehirdeki en lezzetli deniz yemeklerinden bazılarını yiyebileceğinizin garantisini verebiliriz. İstiridyeleri denemeden geçmeyin, ama scallop po’ boy sandviçini mutlaka tadın.
Akşam yemeği için gidebileceğiniz en iyi yerlerden biri, restore edilen Belmond Charleston Place Otelindeki Charleston Grill adlı restoran. Canlı Jazz müziği eşliğinde romantik bir akşam yemeği yiyebileceğiniz bu mekanda menülerin fazla sayıda olmaması sipariş vermenizi kolaylaştıracak.
Mutlaka tavsiye ettiğimiz restoranlardan bir tanesi de Güney tarzı aşçılığı ile ön plana çıkan Husk. Şefinin yarattığı yenilikçi tarzı çok seveceksiniz. Bir şeyler içmek içinse buranın hemen yanındaki The Bar at Husk’a veya Gin Joint’e gitmenizi tavsiye ederiz.
Şehirde restore edilmiş, yüz yaşının üzerinde birçok konak mevcut. Wentworth Konağı, Josep Aiken Konağı, Nathaniel Russell’ın Evi ve Calhoun Konağına mutlaka gitmenizi tavsiye ederiz. Konakların her birini gezmek bir saat kadar süreceğinden yarım gününüzü mutlaka buna ayırın.
Charleston’da yapabileceğiniz bir diğer aktivite de tekne turuna çıkmak. Adventure Harbor Tours körfez etrafında ve şehrin yakınlarındaki cazibe merkezlerine birçok tur düzenlemekte.
Turun yanı sıra King Caddesinde alışveriş yapabilirsiniz. Burada onlarca mağaza ve butik sizi bekliyor. Bir kahve molası vermek veya bir şeyler atıştırmak isterseniz birçok kafe ve pastane mevcut.
Aşçılığı ile ün yapmış bir şehir olan Charleston’da yemek yiyebileceğiniz en iyi yerlerden başka bir tanesi de FIG adlı mekan. Burada özellikle ördek yumurtalı açık sandviçi ve süt domuzunu denemenizi tavsiye ederiz.
http://www.eniyiyerler.com/mekanlar/charlestonda-gezilecek-yerler/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder