17 Haziran 2017 Cumartesi

SANTA BARBARA’DA GEZİLECEK YERLER

Santa Barbara yıl boyu ılıman havası, güneşli plajları ve görkemli İspanyol mimarisi ile en uğrak mekanlardan biri. Peki bu şehirde nerelere gitmeli? İşte size bazı tavsiyeler.
Gidebileceğiniz en iyi yerlerden biri, kentin simgelerinden olan 200 yıllık Santa Barbara Mission. Burada rehbere ihtiyaç duymadan gezebilir ve muazzam gül bahçesini ziyaret edebilirsiniz. Kahvaltı yapmak için en iyi noktalardan biri ise harika çikolatalı kruvasanlar ve yumurtalar yapan bir Fransız fırını olan Renaud’s. Yüzmek ve güneşlenmek için gidebileceğiniz en ideal plajlardan biri Butterfly Plajı. Su sporları ileilgileniyorsanız Leadbetter’a gitmenizi tavsiye ederiz. Damak tadınıza uygun farklı tatlar arıyorsanız, tarz bir kıyı mekanı olan İtalyan restorandı Toma’ya gidebilirsiniz. Mekan külahta ton balığı, gnocchi ve deniz tarağı gibi değişik ve lezzetli seçenekler sunmakta. Sonrasında şehrin rıhtımı olan Stearns Wharf’ta yürüyüş yapabilir ve harika manzaraları izleyebilirsiniz. Yapabileceğiniz etkinlikler arasında kayak veya kürekli sörf kiralayıp Leadbetter’a sörf yapmaya gitmek olabilir. Leadbetter’ın çimlerini, tuvaletlerini, piknik masalarını ve açık duşlarını serbestçe
kullanabilirsiniz. Yemek yemek için tavsiye edeceğimiz yerlerden biri, uğrak bir mekan olan Lilly Taqueria adlı yer.
Burada değişik taco’lar ve aynı zamanda ızgara et ve sığır yanağı deneyebilirsiniz. Ortamı biraz daha renklendirmek adına soğuk bir margarita ya da lezzetli yemekler için Shoreline Café’yi deneyin. Akşam yemeği için ise gidebileceğiniz en iyi yerlerden biri San Ysidro Ranch. Parıltılı ışıkların ve çiçeklerin çevrelediği gibi bu taş ev, yılın her mevsimi hizmet vermekte olup harika bir okyanus manzarasına, şömineye ve ısıtmalı taştan zemine sahip. Tadabileceğiniz seçenekler arasında domuz pirzolası, alevde kızartılmış krep garnitürleri ve geniş bir şarap ve tatlı yelpazesi mevcut.
Santa Barbara’da yapmanızı mutlaka tavsiye ettiğimiz şeylerden biri de şaraplarını denemeniz. Sevimli şarap kasabası Los Olivos’a mutlaka uğrayın ve dönerken de Cold Springs Tavern’de lezzetli sandviçlerin tadına bakın.
Santa Barbara’da eskiden bir sanayi bölgesi olan muhit, artık sanat galerileri ve 20’ye yakın şarap deneme odası ile dolu. Tavsiye ettiğimiz yerler içinde Corks & Crowns (Pazar günleri şampanya ve fincan kek servisi var), Kunin Wines (‘Paper Start’ Rhone şarabını mutlaka deneyin) ve uzaylı temasına sahip Area 5.1 şarap deneme odası var (Conspirancy Kırmızısını deneyin). Son olaraksa Double Dolphin teknesi üzerinde gün batımını izlemenizi tavsiye ederiz. Santa Barbara
kıyısının harika manzalarını izleyebilir ve yunusları, hatta balinaları görebilirsiniz. Tekne turu sonrasında ise gidebileceğiniz yerlerden biri olarak ise limandaki Brophy Brothers adlı mekanı tavsiyee deriz.
http://www.eniyiyerler.com/mekanlar/santa-barbarada-gezilecek-yerler/
http://www.eniyiyerler.com/mekanlar/santa-barbarada-gezilecek-yerler/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder