17 Haziran 2017 Cumartesi

PHILADELPHIA’DA GEZİLECEK YERLER

Philadelphia, New York City ile Washington D.C. arasında bulunuyor ve kolay ulaşımı ile güzel bir tatil geçirebileceğiniz bir şehir. Philadelphia, her kesime ilgi çekici şeyler sunuyor; burası anayasanın doğduğu yer ve zengin bir tarihe sahip, aynı zamanda dünya çapında müzelere, muhteşem parklara ve İsrail mutfağından Meksika mutfağına kadar tüm yemek çeşitlerini bulabileceğiniz restoranlara da ev sahipliği yapmakta. İşte Philadelphia’da yapabilecekleriniz ve gidebileceğiniz en iyi yerler.
Philadelphia’da kalacağınız otel olarak Hotel Monaco’yu tavsiye ederiz. Şehre uçakla geldiyseniz, Jefferson Station’a giden SEPTA trenine binip buradan 15 dakika yürüyerek otele ulaşabilirsiniz. Burası merkezi bir konumda ve çatı katındaki barı, size Liberty Bell Center panoramasını sunmakta. Ziyaret edeceğiniz ilk yer olarak, şehrin en eski sokağı olan Elfreth’s Alley’e gidin.
Philadelphia’ya mümkünse ayın ilk Cuması gelin; sokaklar resimlerini ve el işlerini satan sanatçılar ile doluyor. Ayrıca canlı bir atmosfer için Rittenhouse Square’a gitmenizi tavsiye ederiz.
Şehir müze meraklıları için de ilginç seçenekler sunuyor. Tavsiye ettiğimiz müzeler arasında Philadelphia Sanat Müzesi (Pazar günleri giriş bağış yaparak mümkün), midesi hassas olmayanlar için önerebileceğimiz Mütter Museum (ecza kavanozlarında yüzen organların olduğu bir tıp tarihi müzesi) ve çocuklarla birlikte seyahat ediyorsanız The Franklin Institute var. Burada, 9 metre yükseklikte havada asılı bir tel üzerinde gezdiğiniz Skybike aktivitesini deneyebilirsiniz.
Philadelphia gezintinizi bisiklet ile yapmanızı öneririz. Fairmount Bicycles’tan bisiklet kiralayabilirsiniz. Buradan ayrılmadan önce, leziz pastırmalı Fransız tostunu ve gözlemeleri tadabileceğiniz Prohibition Tap Room’a uğrayın. Daha sonra ise sanat müzesine doğru gidin ve oradan da Schuylkill River Trail boyunca batıya devam edin. Falls Bridge’dan geçip nehrin öbür yakasına geçin ve bisikletçilere yalnızca hafta sonları açık olan West River Drive’a gidin. Gidebileceğiniz en güzel yerlerden biri de, ülkedeki en büyük şehir içi parklarından biri olan Fairmount Park. Piknik içinse, Philadelphia manzarasını izleyebileceğiniz Belmont Platosuna gidebilirsiniz.
Ziyaret etmenizi tavsiye ettiğimiz başka bir nokta ise Northern Liberties Mahallesi. 2. ve 3. Caddelerde gezinip, eski tarz eşyalar satan Architectural Antiques Exchange veya hem dünyanın değişik yerlerinden hem de Amerika içinden tasarımcıların yaptığı takıları bulabileceğiniz Ritual Ritual adlı mağazaları görebilirsiniz. Gezinti ile geçen bir günün ardından biraz şehir manzarası izlemek isterseniz yeni yapılan Schuylkill Banks Boardwalk (Yürüyüş Yolu) sizin için doğru yer. Burada, gece boyunca şehrin muhteşem manzaralarını seyredebilirsiniz.
Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi Philadelphia, tüm damak zevklerine hitap eden seçenekler sunmakta. Şehirde gidebileceğiniz en iyi mekanlar olarak; hemen otelinizin aşağısında bulunan ve şehirdeki en iyi biftekleri tadabileceğiniz The Khyber Pass Pub, restoranlar ve barlarla dolup taşan, şehirdeki en hızlı büyüyen bölgelerden biri olan Fishtown mahallesi (Sancho Pistola’s ve Cedar Point burada tavsiye ettiklerimiz), Philadelphia’nın ünlü peynirli bifteğini deneyebileceğiniz, Port Richmond mahallesinde bulunan Mercer Cafe (marul, soğan ve domates ile tepelenmiş Fransız sandviçi şeklinde yapılan bifteklere bayılacaksınız) ve humusunu mutlaka denemenizi tavsiye ettiğimiz Dizengoff var. Buraya Pazar günleri gelirseniz şakşukasını denemeden ayrılmayın. Kahve müdavimlerinin gidebilecekleri en iyi yer ise Fishtown’da bulunan Reanimator Coffee Roasters.
http://www.eniyiyerler.com/mekanlar/philadelphiada-gezilecek-yerler/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder