27 Haziran 2017 Salı

Greenwich Village Gezilecek Yerler

New York City o kadar büyük ki, hayat boyu gezseniz bile bitiremeyebilirsiniz. Ancak şehirde en iyi restoranları, yeşil alanları, gece hayatını, mimariyi, alışverişi ve müziği tatmak istiyorsanız gideceğiniz adres, altmışlar karşı kültürünün merkezi olan Greenwich Village. Bu yazımızda Greenwich Village Gezilecek Yerler ve yapabileceğiniz aktiviteleri sunuyoruz.
Kalacak yer olarak, bir zamanlar asi gençleri ağırlamış bir düşkünler evi olan küçük ama nezih Marlton Hotel’i tavsiye ederiz. Burası, şehrin tartışmasız kalbi olan Washington Square Park’ın hemen yanında. Fifth Avenue bitimindeki takın altından geçip yürüyüş yapan ünlüleri, piyano çalanları, sokak sanatçılarını, kendi başlarına ot çekip şiir okuyan gençleri ve hatta Manhattan’nın Hangmans’s Elm adındaki en yaşlı ağacını görebilirsiniz.
Greenwich Village mimari ile ilgilenenlerin kaçırmaması gereken bir yer. 9. ve 10. Caddeler boyunca ve Fifth ile Sixth Avenue boyunca uzanan 19. Yüzyıl evlerini özellikle görmelisiniz. Film yıldızlarından endüstrinin önde gelen isimlerine ve Hollanda soyadı taşıyan eski ailelere kadar geçmişe ait her şey burada. Eskinin el değmemiş sessiz ve huzurlu yerlerinden Washington Mews and MacDougal Alley’i de görmenizi tavsiye ederiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder