17 Haziran 2017 Cumartesi

PHOENIX’DE GEZİLECEK YERLER

Phoenix ABD’nin 5., Arizona eyaletinin ise en büyük şehri ve burada sadece tatil mekanları ve emekliler yok. İşte Phoenix’de yapabilecekleriniz ve gidebileceğiniz en iyi yerler.
Kalacak yer olarak, yerel sanatçıların çalışmalarının sergilendiği yeni bir endüstriyel otel olan Found:Re’yi tavsiye ederiz.
Şehrin kültür merkezi Central Avenue. Burada çok geniş bir uluslararası koleksiyona ve gösterişli bir moda programına sahip olan Phoenix Sanat Müzesi’ne gitmenizi tavsiye ederiz. Hopi kachina bebekleri ve Zuni mücevherleri gibi Kızılderili el işlerini görmek içinse Heard Müzesi’ni ziyaret edin.
Phoenix’de görebileceğiniz en iyi yerlerden biri de güneydeki Roosevelt Row; burada birçok galeri, sokak sanatı, kokteyl barlar ve butikler bulabilirsiniz. Yıllandırılmış şaraplar için Antique Sugar, plak meraklısı iseniz Revolver Records adlı mekanlara gitmenizi tavsiye ederiz. Roosevelt’te ayrıca her ayın birinci ve üçüncü Cumalarında düzenlenen sanat yürüyüşleri, sergiler ve konserler, bölgeyi geç saatlere kadar canlı tutuyor. Daha sonrasında FilmBar ve the Lost Leaf adlı mekanlara gidip geceyi devam ettirebilirsiniz.
Phoenix’de gitmenizi tavsiye ettiğimiz yerlerden diğerleri de mimar Frank Lloyd Wright’ın kış evi olarak tasarladığı, Scottsdale’de bulunan Taliesin West ve James Turrell’in tasarladığı Knight Rise adlı skyspace (gökyüzü alanı) projesini ve bu güz boyunca mimar Paolo Soleri’nin eserlerini görebileceğiniz Scottsdale Modern Sanatlar Müzesi.
Yemek içinse önerdiğimiz mekan Barrio Café Gran Reserva. Ördek göğsünü mutlaka deneyin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder