17 Haziran 2017 Cumartesi

CINCINNATI’DE GEZİLECEK YERLER

Kraliçe Şehir olarak da bilinen, zengin bir tarihe sahip Cincinnati, gün geçtikçe popüler seyahat bölgelerinden biri haline gelmekte. İşte Cincinnati’de yapmanızı tavsiye ettiklerimiz.
Uçakla geldiyseniz, kalacak yer olarak 21C Musem Hotel’i tavsiye ederiz. Şehrin eski simgesi olan Metropole Hotel artık bir sanat merkezi ve kendi koleksiyonuna sahip.
Cincinnati’de gidilecek en iyi yerler arasında Zaza Hadid tarafından tasarlanan Modern Sanatlar Merkezi, her an bir açık hava konseri bulabileceğiniz şehrin kalbi Fountain Square, Art Deco mimarisinin zenginliğini görebileceğiniz Hilton Netherland Plaza var. Burada French Art Deco Lobby Bar’da oturabilir ve içkinizi yudumlamadan önce aynalarına, duvar resimlerine ve gül ağacından yapılma panellerine göz gezdirebilirsiniz.
Gitmenizi mutlaka tavsiye ettiğimiz başka bir yer de, ülkedeki 19. Yüzyıl mimarisinin örneklerinin en yoğun biçimde görüldüğü yerlerden biri olan, şehrin dikkat çekici ilçesi Over the Rhine. Burada 1855’te açılan Findlay Pazarı, gurme mağazaların, dükkanların, kafelerin ve restoranların kaynağı ve hafta sonları da komşu çitçi pazarı Oiho, Kentucky ve Indiana’da gelen üreticilerle dolup taşmakta.
Yemek yiyebileceğiniz mekanlar içinde ise tavsiye ettiklerimiz; margarita, taco, torta ve tekila çeşitleri ile ünlü havalı bir Meksika restoranı olan Bakersfield, hot dog, poutine ve domuz pastırması yağı ile yapılan patates kızartmaları sunan Senate, cevizli füme kaburgalarına bayılacağınızı garanti ettiğimiz Eli’s BBQ ve yontma taşlara ve karanlık bir atmosfere sahip olan yer altında kurulu İtalyan restoranı Sotto. Burada Caesar salatasını ve ev yapımı makarnalarını denemenizi mutlaka tavsiye ederiz. Tavsiye ettiğimiz diğer mekanları yazımızın ilerleyen kısımlarında görebilirsiniz.
Özellikle hava güzel olduğunda Cincinnati’nin kamuya açık yeşil alanları, özellikle nehir yatağı kenarında olanları dolup taşmakta. Tavsiyemiz bir bisiklet kiralamanız ve nehir hattı boyunca gezintiye çıkmanız. Burada göreceğiniz yerler arasında Great American Ball Park, Carol Ann’s Carousel (Atlı karınca) ve Ulusal Yeraltı Demiryolu Özgürlük Merkezi (National Underground Railroad Freedom Center) var. Görmeniz gereken yerlerden biri de, New York’taki Brooklyn Köprüsü inşa edilene kadar ülkenin en uzun köprüsü unvanını elinde bulunduran John A. Roebling Asma Köprüsü.
Sanata ilgi duyuyorsanız Cincinnati Sanat Müzesi’nin galerilerini, Art Deco Krohn Konservatuarı’nı ziyaret edebilir veya Kentucky sırtlarından uzanan harika manzaraları seyredebileceğiniz Twin Lakes’e gidebilirsiniz.
Alman kökleri nedeniyle Cincinnati’de biracılık, 19. Yüzyılda temel geçim kaynaklarından biriydi. Alkol üretiminin ABD’de 1920’den 1933’e kadar yasaklandığı dönem öncesinde Cincinnati’de 26 tane bira fabrikası bulunmaktaydı. O dönemin yeraltı bira fabrikalarını gezmek isterseniz Cincinnati Brewery Tours ile tura çıkabilirsiniz. Yerel biraların tadına bakmak isterseniz Taft’s Ale House adlı mekanı tavsiye ederiz. Bu mekan ABD’nin eski başkanlarından biri olan William Howard Taft adına yapılmış olup eski St. Paul Evanjelik Kilise’sinde bulunmakta ve 1850’lerden kalma muazzam çatısını korumakta.
Gidebileceğiniz en iyi yerlerden başka bir tanesi de Washington Square. Buraya şehrin yeni tramvayı olan Cincinnati Bell Connector ile gidebilirsiniz. Vine Street’te Mica/12 ve Article erkek giyim gibi bağımsız mağazaları dolaşabilirsiniz. Şeker ile aranız iyi ise Holtman’s Donuts’a gitmenizi tavsiye ederiz.
Kahvaltı etmek içinse Maplewood Kitchen & Bar adlı mekanı öneririz. Burada Almanlar tarafından sunulmuş olan, yulaflı domuz veya dana eti ile yapılan yerel bir kahvaltı yemeği olan goetta’yı deneyebilirsiniz.
Son olarak tavsiye ettiğimiz mekansa James Beard ödülüne aday gösterilen ünlü aşçı Jose Salazar’ın sahibi olduğu Mita’s. Burada leziz tapaslar, şarküteri ve İspanya ve Güney Amerika’ya özgü bir deniz yemeği olan ceviche’yi deneyebilirsiniz. Günü uzatmak isterseniz de 21C’nin çatı katı terasında muazzam şehir manzaraları izleyebilirsiniz.

http://www.eniyiyerler.com/mekanlar/cincinnati-gezilecek-yerler/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder