17 Haziran 2017 Cumartesi

AUSTIN’DE GEZİLECEK YERLER

İster kovboylarla ve boğalarla gerçek bir Teksas deneyimi yaşamak, ister şehir hayatından bir nebze kaçıp doğaya çıkmak ya da müzik ve sanat dolu bir şehir görmek isteyin; Austin’de size hitap eden bir şeyler mutlaka bulacaksınız. İşte Austin yazımız ve bu şehirde gidebileceğiniz en iyi yerler ve yapabileceğiniz en keyifli aktiviteler.
Şehir yürüyerek gezmek için fazla büyük, bu nedenle araba kiralamanızı tavsiye ederiz. Arabayla veya uçakla geliyorsanız şehir merkezindeki trafiğe hazırlıklı olun.
Kalacak yer olarak, restore edilmiş ve minimalist biçimde tasarlanmış 1930’lardan kalma bir otel olan Hotel San Jose’yi veya 1960’ların/70’ler başlarının rock and roll’una adanmış gözlerden uzak, geniş ve ferah bir mekan olan Hotel Saint Cecilia’yı tavsiye ederiz.
Seyahatinizi Mayıs ile Ağustos arası planlıyorsanız, mutlaka South Congress yarasalarını görmelisiniz. Bu dönemde binlerce yarasa, beslenmek için gün batımından önce büyük gruplar halinde Congress Avenue Bridge altından uçmakta. Bu muazzam şovu ücretsiz olarak birçok yerden izleyebilirsiniz, ancak daha da yakın olmak isterseniz Lady Bird Lake’de bir tekne turuna çıkabilirsiniz.
Açık havada olmaktan hoşlanıyorsanız, Austin’de bir tekne veya su bisikleti kiralayıp Lady Bird Lake’de gezintiye çıkmanızı tavsiye ederiz. Doğaya ilgi duyuyorsanız, Lady Bird Johnson Wildflower Center’a gidip eski First Lady’nin doğayı ve yabani çiçekleri koruma için gösterdiği uğraşı görebilirsiniz.
Austin alışveriş tutkunlarına da hitap etmekte. East Austin’deki Las Cruces adlı mekanda, kariyerlerinin başında olan sanatçıların tasarladığı seçmece eşyalar bulabilirsiniz. Marka giysiler için Olive’a ve kaktüslü ya da diğer özel düzenlemeler içinse East Austin Succulents’a mutlaka uğrayın.
Gerçek bir Teksas’lı gibi hissetmek istiyorsanız gerçek bir Teksas’lı gibi giyinmeniz gerekli: Allens’ Boots, Stag (erkek giyim mağazası) ve Feathers (yüksek belli kotlar ve 1970’lerin gençlerinin giydiği kıyafetler satıyor) mağazalarına girip alışverişinizi yapın. Daha sonra ise botlarınızı ayağınıza geçirin ve Austin’in en eski kulüplerinden biri olan Continental Club’a doğru yol alın. Şanslı gününüzdeyseniz şehrin efsanelerinden olan Dale Watson & His Lone Stars’ı dinleyebilirsiniz.
Austin’de yemek ve içecek için önerebileceğimiz en iyi yerler ise; Teksas-Meksika mutfağından esinlenerek hazırlanan enchiladas ve muhteşem avokadolu margaritaları deneyebileceğiniz Curra’s Grill, 2016 yılının en iyi restoranlarından biri seçilen Laundrette (şef Rene Ortiz’in kızarmış istiridyelerini mutlaka deneyin), harika kokteyller sunan ve gerçekten de bir garaj olan Garage adlı mekan ve brunch için deneyebileceğiniz İtalyan mutfağından yemekler sunan Juniper. Adı Teksas ile bütünleşmiş olan bifteklerin tadına bakmak için ise Micklethwait Craft Meats (Pazartesi günleri kapalı), Scotty’s BBQ veya La Barbecue’yu tavsiye ederiz.
Müze meraklısı iseniz Austin sizin için doğru yerlerden biri. Gitmenizi tavsiye ettiğimiz müzeler Blanton Sanat Müzesi ve Harry Ransom Center. Daha kültürel bir şeyler arıyorsanız, Meksika ve Latin sanatına ve kültürüne adanmış bir kurum olan Mexic-Arte Museum’u görmelisiniz. Teksas’ın tarihi ilginizi çekiyorsa Bullock Texas State History Museum’a gitmenizi öneririz.
Teksas sıcağını bir nebze olsun atmak için doğal havuzlar olan Barton Springs’e veya Twin Falls’a gidebilirsiniz.
Şehir merkezinde gidilecek birçok yer ve yapılacak birçok aktivite mevcut. Walton’s Fancy & Staple adlı mekana gidip cortado ve limonata içebilirsiniz. Buranın az ilerisinde dünyanın en iyi plak dükkanlarından biri olan Waterloo Records var. Bunun dışında By George (butik) ve Wildflower Organics (çarşaf ve ev eşyaları) de göz atılabilecek yerler.
Gidilecek ilginç yerlerden bir tanesi de, Vince Hannemann tarafından harikalar diyarına çevrilmiş bir avlu olan Cathedral of Junk. Buradan sonra Kitty Cohens adlı mekana gidip havuz başında cin-prosecco panç içebilir ve pembe flamingo duvar kağıdı ile selfie çekebilirsiniz.
http://www.eniyiyerler.com/mekanlar/austin-gezilecek-yerler/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder