17 Haziran 2017 Cumartesi

DENVER’DA GEZİLECEK YERLER

Denver, Colorado eyaletinin başkenti ve en büyük şehri ve yemeklerinden sanatına, açık alan aktivitelerine kadar ziyaretçilerine birçok seçenek sunmakta.
Denver’de tercih edebileceğiniz otel olarak, Denver Union Station’da bulunan butik Crawford Hotel’i öneririz. Uçakla geldiyseniz, University of Colorado A rail line hattı ile merkeze gidebilirsiniz.
Müzeler ilginizi çekiyorsa Musem of Contemporary Art’a (Çağdaş Sanatlar Müzesi) gitmenizi tavsiye ederiz. Bu müzede döner sergileri ve çatı katındaki kafesinin sunduğu harika manzaraları beğeneceğinize eminiz. Sanat sevdalıları içinse, soyut ekspresyonizmin öncülerinden olan Clyfford Still’in adının verildiği ve kendisinin çalışmalarını bulabileceğiniz Clyfford Still Museum’u tavsiye ederiz. Kitap meraklısı iseniz Denver’in en iyi kitapçısı the Tattered Cover’a mutlaka gidin.
Denver’da muazzam büyüklükte ve güzellikte parklar mevcut. City Park ve etrafında koşabileceğiniz Washington Park gitmenizi tavsiye ettiğimiz yerler arasında. Washington Park’ta yakınlardaki dağ eteklerinde yürüyüşe de çıkabilirsiniz.
Denver B-cycle adı verilen bir bisiklet paylaşım programına sahip ve bu, ülkede bir ilk. Cherry Creek Bile Trail’i kullanabilirsiniz.
Denver’da gidebileceğiniz en iyi yerlerden biri de, doğal yollarla oluşmuş ve dünyanın akustik olarak en kusursuz amfitiyatrosu olan Red Rocks. Buraya gitmek şehir merkezinden 20 dakika kadar sürüyor. Konser müdavimleri için ideal, bunun yanı sıra merdivenleri çıkarak veya Ticaret Karakolu Yolunu (Trading Post Trail) yürüyerek de doğa harikası kaya oluşumlarını görebilirsiniz.
Denver’da yapabileceğiniz bir diğer aktivite de şehrin biracılarını turlamak. Great Divide, Ratio Beer Works ve Prost Brewing’i görmenizi tavsiye ederiz. Buraları kendiniz gezebileceğiniz gibi, Aspire Tour Company’den organize bir tur da satın alabilirsiniz.
Yiyecek ve içecek içinse birçok alternatif mevcut. Gidebileceğiniz en iyi yerler içinde düz ekmeği ile ünlü brunch mekanı Beast & Bottle, Çin mutfağı için Hop Alley (baharatlı kızarmış tavuğunu, soğuk tofu veya domuz pirzolasını denemenizi tavsiye ederiz), güne erken başlamak isteyenler için butik espresso mekanı olan Little Owl Coffee, günün sonunda doyurucu bir akşam yemeği için, odun ateşinde pişirilen pizzalar ve harika şaraplar tadabileceğiniz Bard Dough, soğuk ikramlar ilginizi çekiyorsa Little Man ice cream (tuzlu Orea’yu mutlaka deneyin) ve Williams & Graham var. Burası oldukça popüler olduğu için önceden rezervasyon gerektirebilir, ancak kokteylleri kesinlikle denemeye değer. Crawford Hotel’in yakınlarında ise lezzetli kokteyller yapan Green Russell, Denver’in en iyi barlarından biri olan Star Bar ve Oxford Hotel’de bulunan klas bir lounge olan Cruise Room’u deneyebilirsiniz.
http://www.eniyiyerler.com/mekanlar/denver-gezilecek-yerler/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder