17 Haziran 2017 Cumartesi

BROOKLYN’DE GEZİLECEK YERLER

Kings County adıyla da bilinen Brooklyn, New York’un en merkezi ve bilinen bölgesi. Hayatın 7/24 durmadan aktığı Brooklyn’de yapabileceklerinizin bir sınırı yok. Bu yazımızda Brooklyn’de gidilecek en iyi yerleri ve yapılacak aktiviteleri bulabilirsiniz.
Şehre John F. Kennedy Havalimanı’ndan toplu taşıma ile metroya giderek ulaşabilirsiniz ancak en hızlı yol olarak taksi kullanmanızı tavsiye ederiz. Kalacak yer olarak, gayet cüzi fiyatlar sunan, Brooklyn merkezinde bulunan yeni tasarlanmış bir otel olan Dazzler Brooklyn’i tavsiye ederiz. Köşede, her an bir şov veya basketbol maçı bulabileceğiniz Barclays Center var.
Seyahatinizin bir gününde, sabahtan Brooklyn Bridge Park’a gitmenizi tavsiye ederiz. Burası oldukça çekici bir gezinti yeri ve kıyısında birçok var ve dondurma satıcısı var. Brooklyn Bridge Park’tan bir bisiklet kiralayıp Williamsburg’a gidebilirsiniz. Burada Black Brick Coffee’de latte içmenizi ya da Cafe Mogador’da brunch yapmanızı tavsiye ederiz.
Brooklyn’de gidebileceğiniz en iyi yerlerden birisi de Coney Adası. Buraya gitmek biraz zaman alacaktır, ancak gittiğinize kesinlikle değecek. Lunapark ışıklarını yakmışken güneşin batışını izleyebilir ve ahşap iskelesinde yürüyebilirsiniz.
Brooklyn Botanic Garden’ı mutlaka görmenizi tavsiye ederiz. Soğuk kış mevsimi veya bahar olsun, bu botanik bahçesi her zaman ziyarete açık. Dışarıda, 1928’de inşa edilmiş olan Cranford Rose Garden’da (Gül Bahçesi) çiçek açan çiçekleri izleyebilir, içeride ise yüzlerce orkideye, şelaleye, mangrova ve etçil bitkilere ev sahipliği yapan Aquatic House’u ziyaret edebilirsiniz.
Yazının başında da belirttiğimiz gibi Brooklyn oldukça aktif bir bölge ve bu, gece hayatına da yansıyor. Gece hayatından hoşlanıyorsanız hafta sonu dans partilerinin düzenlendiği Casablanca Cocktail Lounge’a gitmenizi tavsiye ederiz.
Brooklyn’de tabi ki onlarca farklı yemek alternatifi var. Tavsiye ettiğimiz yerlerden biri, ilçenin gelişmekte olan mahallesi Bed-Study’deki pizzacı Saraghina. Burada Napoli keklerini denemenizi öneririz. Ayrıca avlusunu da oldukça beğeneceğinizden eminiz. Güne başlamak için Vinegar Hill House in DUMBO’yu tavsiye ediyoruz. Mekanın şeftali mayalı krepleri, New York’un her tarafından insanı kendine çekiyor. Burada ayrıca beyaz şaraplı sangriayı mutlaka deneyin. Son olarak ise, akşam yemeği yemek için Flatbush Farm’a gidin. Burada kıtır ekmeği yemeden ayrılmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder