18 Mayıs 2017 Perşembe

ANTALYA’DAKİ EN İYİ YERLER

Türkiye’nin en kalabalık ilk 5 şehri arasında olan Antalya yerli ve yabancı turistlerin dört mevsim akın ettiği tatil şehridir. Turizm açısından en önemli ilimizdir.Bir birinden güzel sahilleri, tatil köyleri, otelleri ve eğelence mekanları ile özellikle rus turistlerin uzun yıllardır ilgi odağıdır. Antalya’nın en iyi yerleri makalemizde sizlere doğal ve kültürel zenginlik içeren ilimizin en iyi yerlerini anlatacağız. Eğer Antalya’da kamp yapmayı planlıyorsanız Antalya’dali en iyi yerler yazımızı okumadan önce önce Antalya’ daki en iyi kamp yerleri  yazımızı okumanızı öneririz.

ANTALYA, KAŞ

Antaya’ daki en iyi yerlerden biri olan Kaş ulaşım açısından oldukça zor bir noktada olmasına rağmen, doğal güzellikleri sayesinde her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilir.
Antiphellos Antik Kenti, Kaputaş Plajı, Kekova, Kalkan, Xanthos Antik Kenti, Patara, Demre, Saklıkent Kanyonu, Meis Adası Kaş’ın mutlaka görülmesi gereken yerleridir.
Antiphellos Antik Kenti sizi binlerce yıl önceye götüren bu tarihsel güzellik, sahile yakın ve Kaş merkeze yürüyüş mesafesindedir.
Kaputaş Plajı Türkiye’deki en iyi plaj ve dalış yerlerinden biridir, Kaş merkeze 19 kilometre uzaklıktadır, değer dalış ile aranız iyise Kaş’ta ilk görmeniz gereken yer burasıdır. Dalışın yanı sıra tekne turu ile Kaputaş’ taki sualtı zenginliklerini görebilirsiniz.
Kekova bilindiği kadarıyla Türkiye’nin tek batık şehridir, kara yolu ile ulaşmak mümkün değildir. Masmavi denizi içerisinde olan bu batık şehri yarım gün de olsa ziyaret etmenizi öneririz.
Saklıkent Kanyonu, kilometrelerce uzanan kanyon özellikle yaz aylarında turistlerin akınına uğramaktadır. Ürkütücü kayaların arasından buz gibi su şiddetli şekilde akmaktadır.
Saklıkent kanyonunu ziyaret etmek isterseniz mutlaka rahat altı kaymayan bir spor ayakkabı giyiniz, terlik yada sandaletle gitmemenizi öneririz. Kayalar oldukça kaygan ve hızla akan su sizi düşürmesi muhtemeldir. Saklıkent kanyonuna gitmeden cep telefonu veya fotoğraf makineniz için mutlaka suya dayanıklı kılıf alınız.

ANTALYA, MANAVGAT

Antalya’da minimum 4 tam gün vakit ayırabilecek bir yer arıyorsanız Manavgat size bu 4 günü dolu dolu yaşamanızı sağlayacak bir yerdir. Ziyaret eden turistler tarafından oldukça ilgi görür ve tekrar tekrar ziyaret edilen nadir yerlerden biridir  bu yüzden Antalya’daki en iyi yerler listemizin ikinci sırasındadır.
Manavgat Titreyenköy, Manavgat oymapınar barajı, Manavgat köprülü kanyon, Manavgat seleukeika, Manavgat selge, Manavgat alarahan, Manavgat Şelalesi, Manavgat boğazı başlıca gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerindendir.
Titreyenköy, çeşit çeşit kuşları barındıran doğal bir zenginliktir. Sabahları kuş sesleri ile uyanmak isterseniz titreyen gölü ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
20 den fazla tesisin bulunduğu bölge bir rivayete göre titrediği söylenir. Çeşit çeşit ördekler ve karabataklar ile dolu bu göl, Antalya’nın en iyi göllerinden biridir.
Antalya Manavgat Şelalesi, piknik yapmayı ve balık tutmayı seviyorsanız Manavgat’ta görmeniz gereken ilk yer olmalıdır. Şiddetle akan su sesi ile kendinizi çok iyi hissedeceksiniz, akan suyu saatlerce izleseniz bile sıkılmayacaksınız. Antalya Manavgat Şelalesine gittiğinizde piknik yapmanızı tavsiye ederiz.
Manavgat boğazı, manavgat ıramağının sonu ve denize dökülen kısmıdır, çok sulak bir bölge olduğu için doğal güzellikleri de barındırır.
Balık tutmayı seviyorsanız Manavgat şelalesinin yanı sıra bu bölgeyi de tercih edebilirsiniz.

ANTAYLA,SİDE

Adeta cenneti andıran Side, Tatil köyleri açısından oldukça zengindir aynı zamanda Su sporları gibi aktiviteler için bir çok imkan sunar.
Side içerisinde yer alan müzesi günümüzde bölgenin en güzel arkeolojik eserler kolleksiyonuna ev sahipliği yapar. Antalya’daki en iyi yerlerden biri olan Side’yi daha önce ziyaret etmediyseniz mutlaka gitmenizi öneririz. Ayrıca Side’ye gittiğinizde Side müzesini görmenizi tavsiye ederiz. Kültürel ve sanat ile ilgiliyseniz side tatil yapmadan önce side festivallerini kontrol ediniz.
http://www.eniyiyerler.com/antalyanin-en-iyi-yerleri/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder