13 Mayıs 2017 Cumartesi

Kamp Yeri Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ülkemiz kamp yeri konusunda oldukca zengindir ancak güvenliğiniz ve kamp alanında iyi vakit geçirmeniz için dikkat etmeniz gereken bir çok önemli nokta vardır.
Kamp yeri seçiminde dikkat edilmesi gerekenler yazımızda bu önemli noktaları sizler için açıkladık;

Kamp Alanında Duş Alma İmkanı Var mı ?

İlk olarak dikkat etmeniz gereken konu, seçtiğiniz kamp alanında duş alma imkanıdır. Günümüzde neredeyse tüm kamp yerlerinde duş odaları yada en kötü ihtimalle ortak duş alanları mevcuttur. Fakat kamp alanları yerleşim alanlarına uzak bölgeler olduğu için genelde su problemi yaşanır. Bu konuda alabileceğiniz en iyi önlem, ödemeyi yapmadan önce suların aktığına emin olun.
Kamp yeri seçiminde dikkat edilmesi gerekenler listemizin ilk önemli nokta Kamp alanında duş alabilmenizdir.

Kamp Alanının Denize Olan Uzaklığı

Kamp yeri seçiminde dikkat edilmesi gerekenler yazımızdaki diğer bir önemli nokta da seçtiğiniz kamp alanının denize olan uzaklığıdır. Eğer 2-3 günden uzun sürecek bir kamp yapmayı planlıyorsanız mutlaka denize yakın bir kamp alanı seçmelisiniz.
Kamp ilk günler çok eğlenceli geçer ancak 2. günden sonra sıkılacaksınız ve yapacak aktivite arayacaksınız, denize girmek bu aktivitelerin başında gelir. Seçtiğiniz kamp yeri denize yakın olması size önemli avantajlar sağlayacaktır.

Kamp İçin Çadır Seçimi

Eğer kendi çadırınız yok ise, size verecekleri çadırın boyutlarını mutlaka önceden öğreniniz, dar çadırlarda uyumak oldukça zorduk.Ayrıca eşyalarınızı da çadır içerisinde bulunduracağınız için bu size problem yaratacaktır, bu yüzden Çadır seçimi Kamp yeri seçiminde dikkat edilmesi gerekenler yazımızda yer almaktadır.
1 haftadan daha fazla kalacaksanız  cadır kiralama yerine kendi cadırınızı almanızı tavsiye ederiz, cadır için ayrıca bedel ödediğimiz için daha hesaplı olacaktır.

Rüzgar

Rüzgar, kamp yeri seçiçinde dikkat edilemsi gereken konulardan biridir. Kamp yapacağınız yer mümnük olduğunca rüzgardan az etkilenecek bir bölgede olması gerekir. Geceleri artan rüzgar uykukan uyanmanıza hatta çadırınızı alt üst etmesine sebep olabilir.Bu yüzden rüzgar Kamp yeri seçiminde dikkat edilmesi gerekenler yazımızda yer almaktadır.

Çadır Kurulacak Zemin

Sizin de tahmin edebileceğiniz gibi kamp yapılacak zeminin iyi olması en önemli noktadır.  Taşlı ve eğimli zeminler sizi uykudan mahrum edebilir, eğer az eğimli bir alanda çadır kuracaksanız baş kısmını yüksek bölgede olması önemlidir. Eğer taşsız bir zemin bulamıyorsanız, çadırı kurmadan önce taşları kendiniz temizleyiniz.
Umarız Kamp yeri seçiminde dikkat edilmesi gerekenler listemizde yer alanları dikkate alarak iyi bir kamp deneyimi yaşarsınız, kamp yaptıktan sonra tecrübelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın !

http://www.eniyiyerler.com/kamp-yeri-seciminde-dikkat-edilmesi-gerekenler/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder