13 Mayıs 2017 Cumartesi

en iyi mekanlar bahçelievler

Bahçelievler 11 mahalleden oluşan 700.000 nüfusuyla bir anadolu şehrinden çok daha büyük bir ilçedir. İstanbul’un en iyi yemek yenilecek yerleri söz konusu olduğunda açıkçası bahçelievler çok ön plana çıkan bir semt değildir. Herşeye Rağmen bahçelievlerde kanatçı haydar ile başlayan bir gece kültürü kendine yer etmiştir. Kanatcı haydar mahmut bey yolu üzerinde onlarca kanatçının ilkini olması bakımından önemlidir. En az on farklı kanatçı bahçelievler mahmutbey yolu üzerinde hizmet vermektedir. İstanbul’un en iyi kanatçılarını burada bulabilirsiniz. Eğer ki derdiniz kanat yiyip içki içmekse gerçekten de istanbul’un en iyi mekanları buradadır. Ailecek gidebileceğiniz üst kat mekanlarla birlikte, arkadaşlarınızla da rahatça gidebileceğiniz içkili mekanlardır.
Kanatçı haydar, kanatçı muhtar ya da her hangi bir kanatçıya gittiğinizde gittiğiniz yer istanbul’un en iyi kanatçısı olsa dahi içkinizi garsonun açmasına izin vermeyin. Çünkü tekirdağ rakısı diye efe rakı içmeniz mümkündür. Ben bu kanatçı arkadaşların bir kısmının arkada efe rakıları 35’lik rakılara doldurduğunu kendi gözlerimle gördüm. İstanbul’un en iyi mekanlarından birisi olan kanatçıları zan altında bırakmak değil derdimiz. Sadece içtiğiniz rakıları kendiniz açın ve sizden önce açılmadığından emin olun. Çoğu zaman 100’lük tekirdağ’ı 35’lik şişesine koydukları olur. Ama arada efe rakı ya da burgaz rakı gibi rakıları da bu şişelere koyabilirler. Siz yinede kendi rakınızı kendiniz açın içiniz rahat olsun.
Bunun dışında yine mahmut bey yolu üzerinde istanbul’un en iyi steakhouse olmasa da fiyatına göre oldukça başarılı bir mekan olan etçi mehmet’e uğramadan geçmeyin. Bir nusr-et olmazsa bile fiyat konusunda nusr-et de ancak bir hamburger yiyeceğiniz fiyata etçi mehmet de kaburga yeme ihtimalinizin olduğunu unutmayın. Belki istanbul’un en iyi steakhouse’u değil ama kesinlikle yemek yedikten sonra sizi mutlu edecek bir fiyat karşısınıza çıkacaktır. Kaldı ki kalite konusunda da oldukça başarılı olduklarını söylememiz gerekir. Yine de yemek yemek için farklı bir alteratif arıyorsanız bahçelievler metro durağındaki nohut pilavcıyı es geçmeyin. İstanbul’un en iyi nohut pilavcılarından biri olduğunu söylersek abartmış olmayız.
Bunun dışında bir mekan arayışı içindeyseniz, istanbul’un en iyi kafelerini bahçelievlerde bulabilirsiniz. Adnan kahveci caddesi üzerinde bulunan sayısız kafe insanlara hizmet vermektedir. Bu kafelerin bir çoğunda first class hizmet verilemekte. Yayla ışıkların üst tarafındaki kafelerin bir tık daha iyi olduğunu söylemek gerekir. İstanbul’un en iyi kafelerini burada görebilirsiniz. Ancak kahvaltı yapacak bir mekan arıyorsanız daha içeride kalan helvacızade isimli mekanı görmelisiniz. İki kişilik köy kahvaltısı sahanda yumurta ve sucuk, altı çeşit peynir tabağı, salatası, sınırsız çayı 30 tl’ye vermesi bir yana mekanda hiç fena sayılmayacak kadar güzel. Eğer bahçelievlerin dışına çıkamayacak durumdaysanız helvacızade bahçelievler’in en iyi kahvaltı mekanıdır.
Alışveriş mekanları oldukça sınırlıdır bahçelievlerin. Ömürplaza avm dışında bir AVM’nin olmadığı sayılı semtlerdendir bahçelievler. Çünkü bahçelievlerdeki bütün mekanlar sokaklardadır. Alışveriş yapılacak tek yer sokaklardır. Caddeleri boylu boyunca alışveriş yapılacak dükkanlarla doludur. İstediğiniz her çakma ürünü bulabileceğiniz gibi orjinal ve kaliteli ürünleri de bu sokaklarda bulabilirsiniz. Şirinevler alışveriş çılgınlığında bir üst zirvedir. Her türk markasının kendi ürünlerini sattığı bir binası e-5 üzerinde karşınıza çıkacaktır. Eğer araç ile ankara istikametinden bahçelievlere geliyorsanız yanyola bakırköyden sonra girin, eğer edirne istikametinden geliyorsanız yenibosnadan girin yoksa mertere kadar bir başka giriş bulamıya bilirsiniz. Bahçelievlerin böyle saçma yanlarının da olduğunu söylemeden geçmeyelim. Yine kuyumcukentinde bahçelievler sınırlarında olduğunu belirtelim.
http://www.eniyiyerler.com/en-iyi-mekanlar-bahcelievler/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder