13 Mayıs 2017 Cumartesi

istanbul’un en iyi yemek yerleri fatih

İstanbul’un en iyi yemek mekânları denilince akla Fatih semtindeki horhor ve kadınlar pazarı gelir. Elbette en güzel yemek mekânlarını bulabileceğiniz Fatih semtinde kötü yemek yeme ihtimalinizde var. Bundan dolayı İstanbul’un en güzel yemek mekânlarını gezmeden önce ne yemek istediğinize karar vermelisiniz. Benim bildiğim İstanbul’un en iyi Büryan kebapçısı, şeref büryan kebap salonudur, büryanı Siirt deki lezzette bulabilirsiniz, adeta İstanbul’un en iyi büryancısıdır. Ama hakkını vermek gerekirse Büryancı Osman ile sur ocak başı da en az şeref büryan kebap salonu kadar güzel büryan yapar. Büryan dışında İstanbul’un en iyi perde pilavını ve bumbarını kadınlar pazarındaki saydığımız İstanbul’un en iyi mekânlarında bulabilirsiniz.
Mekânların salaşlığı sizi rahatsız ediyorsa Horhor hem daha modern çizgide lokantalara sahip olması bakımında hem de sürekli denetlenmesi bakımından İstanbul’un en iyi lokantalarına ev sahipliği yapar. Bu lokantalar fiyat olarak uygun, lezzet olarak üst sınıf lokantalardır. Bu yönüyle İstanbul’un en güzel yemek mekânlarıdır. Urfalı hacı usta ile Hatay medeniyetler sofrası lezzet konusunda İstanbul’un en iyi mekânları arasında yer alır. Özellikle Fatih semtinde daha iyi yemek yiyebileceğiniz çok az mekân vardır. Bu saydığımız mekânlar İstanbul’un en iyi yemek mekânlarıdır. Temizlik ve fiyat konusunda da oldukça iyi konumdadırlar. Horhordaki yemek yenilecek birçok mekânın dış görüntüsü iyi olsa dahi yemekleri sıradan olabilir.
Yemek yedikten sonra bir kahve ya da başka bir şey içmek için tarihi at pazarına gidebilirsiniz. At pazarı en güzel Türk kahvesini içebileceğiniz ve hemen kadınlar pazarının üst caddesinde bulunan tarihi bir mekândır. Buraya doğru yürüdüğünüzde birçok hoş lokantayla karşılaşacaksınız, boşuna denemeyin ya da ille de denemek istiyorsanız sadece adana kebap yiyin. Çünkü İstanbul’un en iyi yemek mekânları ara sokaklarda kalmayacak kadar değerlidir. Ben keşfedilecek mekân ararken sadece bir sefer güzel bir ara sokak mekâna denk geldim. Bunun dışında iyi yemek mekânlarının ara sokaklarda olduğunu hiç görmedim. Hatta en göze çarpan yerlerdeki mekânların bile birçoğunda iyi yemek bulmak oldukça zordur.
Fatih aynı zamanda ucuz et bulabileceğiniz ve doğu, güney doğu illerinden gelen etlerin satıldığı bir yerdir. Gerçekten de İstanbul’un en iyi lokantalarının olduğu kadınlar pazarında doğu ve güney doğu illerine özgü olan birçok lezzete de ulaşabilirsiniz. Pastil, fıstık, kaçak çayın yanı sıra, Van küçükbaş hayvan eti, Ağrı et pazarı, Siirt et pazarı diye şehirlere göre ayrılmış et pazarlarına da rastlamanız mümkündür. Aynı zamanda kadınlar pazarının hemen karşısı Unkapanı plakçılar çarşısının olduğu yerdir. Unkapanı’nda aradığınız her türlü ev tadilat ürününü en ucuz fiyata bulabilirsiniz. Belki İstanbul’un en iyi lokantaları Unkapanı’nda bulamazsınız ama İstanbul’un en ucuz ev tadilat ürünleri Unkapanı çarşısında bulabilirsiniz.
Aradığınız ürünü Unkapanı’nda bulamazsanız köprünün taksim tarafında Türkiye’nin en büyük inşaat malzemeleri satan semti Karaköy vardır. Karaköy İstanbul’un en güzel iki mekânına Güllüoğlu tatlıcısı ve Namlı Gurme lokantalarına ev sahipliği yapar. Her ne kadar Beyoğlu semtine bağlı olsalar da İstanbul’un en güzel yemek mekânlarına her yerden insan gelir. Çünkü İstanbul’un en iyi tatlısını Karaköy Güllüoğlu’nda yersiniz. İstanbul’un en iyi tatlı yenilecek mekânlarınıdır. Namlı Gurme İstanbul’un en iyi yemek mekânından biri olmanın yanı sıra en iyi kahvaltıcılarından da biridir. İstanbul’un en iyi mekânlarından ikisi olan bu mekânlar aynı zamanda pahalı mekânlardır. Fatihe kıyasladığımızda neredeyse iki katı pahalı ama daha iyi mekânlardır.
http://www.eniyiyerler.com/istanbulun-en-iyi-yemek-yerleri-fatih/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder