13 Mayıs 2017 Cumartesi

Kıyıköy’de Gezilecek Yerler

Kıyıköy bayram tatillerinde ve hafta sonu tatillerinde gidilecek en iyi sahillere sahip mekanların başında gelir. Aynı zamanda tarihi mekanlarıyla eşsiz doğa manzaralarıyla da en iyi tatil mekanlarından biridir kıyıköy. Sadece bir gün ayırarak gezebileceğiniz bir yer değildir. Bir kere kıyıköy paralı kamp alanlarına sahip aynı zamanda oteli olan, daha kalabalıksanız ev tutabileceğiniz çok şirin bir yerdirve istanbul’a en yakın tatil mekanıdır. Bu yüzden en iyi tatil mekanlarının başında gelir. Bayram tatili için bile gidilebilinecek yerlerden birisidir. Otelleri ucuz, kiralık evler en fazla 150tl olan ve kamp kurabileceğiniz kamp alanları olan nadir istanbula en yakın tatil mekanlarındandır. Doğallık ucuzlukla yan yanadır.
Kıyıköy’e girdiğinizde ortaçağdan kalma bir kasabayla karşılacağınızı unutmayın. Ortaçağ derken kafa yapısı olarak değil sadece mimari acıdan ortaçağ şehridir. Bu yönüyle enfes güzel bir köydür kıyıköy. Surlarında altından geçtikten sonra sahilden tepelere doğru uzanan akarsuyu takip edin. Sizi çok güzel bir manzara karşılayacak. Bu akarsuyun denizle birleştiği yerden gondol ya da benzeri deniz aletleri kiralayabilirsiniz. Denizde yüzülecek kıyıları iskeleden daha uzak köşelerdedir. Kamp alanlarının olduğu yerdedir sahili. Ne var ki derdiniz yüzmekse ve arabanız varsa çok daha iyi sahiller ve koylar birkaç km ötenizde sizi bekliyor olacaktır. Üşenmeyin ve arabanıza atlayıp hemen köyün dışındaki ormanın içlerine dalın birden denizi göreceksiniz.
Kıyıköy’e gelipte aya nikola manastırına uğramadan gitmeyin. Kapıda duran elemanı ara ara zabıta kovalasa da eğlenceli birisidir. Ama yinede fazla muhattap olmayın sonra bundan dolayı bile “abi at bişeyler” diyebilir. Kireç taşına oyulmuş bu manastır arka tarafındaki tünelden köyün tepesine giden gizli bir geçit olduğunu söylemişlerdi bana. Ama oraya çıkabilecek birisi değilim hele ki çocuklarla mümkün değil. Çıkan birisi olursa benimle paylaşırsa ayrıca sevinirim. En iyi tatil mekanlarından biri olan ve hafta sonu ya da bayram tatillerinde kaçılacak en şirin köy olan kıyıköy’ün her yerinde bu tarihi dokuyu görebilirsiniz. Sanırım istanbul’a karşı karadenizden gelebilecek saldırılara karşı kurulmuş bir köydür kıyıköy.
Karnınız açıktığında saklıbahçe oldukça güzel bir mekandır. Eğer akşam biryerlere gitmiyorsanız muhteşem karadeniz manzarasına bakarak yapılacak en güzel şey bir büyük rakı içmek olacaktır. Sarhoş olmanız kıyıköylüler için sadece komik bir olaydır. Sarhoş arkadaşlara karşı oldukça anlayışlı insanlardır. He içilecek mekanlarda ilginç süprizlerle karşılaşırmıyız diye soracak olursanız, haftasonu ve bayramlarda sık sık kaçabileceğiniz en iyi tatil yerlerinin başında gelen kıyıköy adeta bir açık hava bim marketi gibi ucuzdur. Hiç bir tatil mekanı burasıyla ucuzluk konusunda yarışamaz. Bir tosta 30-40lira verdiğiniz yerlerle karıştırmayın kıyıköyü. Yine de tatillerde fiyat sormayı kendinize bir huy edinin. Fiyatını sormadan hiç bir yerden bir şey almayın.
En iyi hafta sonu ve bayram tatili mekanlarının başında gelen kıyıköy bayram tatilinde bir çok istanbullunun en çok tercih ettiği mekanlardandır. Bayram tatillinde gidilecek en güzel yerler aslında istanbul’a en yakın olan yerlerdir. İstanbul içinde bulunan doğal alanlara günü birlik gidebilirsiniz. Ancak bu bayram tatilinde gidilecek yerler değildir istanbul içindeki yerler. Kırklareli ve tekirdağdaki bayram tatilinde gidilecek yerlerin başında gelir. Tabi hafta sonu tatili içinde uygun yerlerdir. Cuma gününden yola çıkarsanız çatalca üzerinden vizeye ve oradan kırklareli’ye çok rahat bir yolculukla varabilirsiniz. Bu yönüyle en rahat yolculukla gidilecek bayram tatili mekanlarının da başında gelir kıyıköy. Kıyıköy’e kesinlikle gidin pişman olmayacaksınız.
http://www.eniyiyerler.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder