13 Mayıs 2017 Cumartesi

bayram ve haftasonu tatilinde gidilecek yerler adalar

Bayram tatillerinde gidilecek mekan bulmak oldukça zordur. Hele İstanbul’da yaşıyorsanız neredeyse bir kaç milyon insanla birlikte yollara düşmeniz gerekiyor. İstanbul’dan yola çıkacaklar için en iyi mekanlar genellikle istanbul’un çevre şehirlerindeki mekanlar olmaktadır. Kamp yapmayı çadırda kalmayı göze alabilecekseniz ya da en az iki hafta öncesinden rezervasyon yapabilecekseniz bu yazı tam size göre bir yazı olacaktır. Çünkü en iyi tatil mekanları genellikle herkesin gittiği yerlerin dışında keşfedilmeyi bekleyen mekanlardır. En iyi tatil mekanlarına arabayla gidecek olanların kesinlikle okuması gereken bir yazıdır bu yazı. İstanbul’a yakın ve arabayla gidilecek, ucuz ve eğlenceli bir bayram tatili için en iyi mekanları inceleyeceğiz bu yazımızda.
Birinci kıstasımız İstanbul’a yakın en iyi tatil mekanları. Evimizden arabayla ailecek veya sadece eşimizle gidelecek mekanların başında elbette adalar geliyor. Adalar istanbul’a en yakın tatil mekanlarının başında geliyor. Heybeli ada ve büyük ada en iyi mekanların başında geliyor. Bir kere istanbul’a çok yakın yerler ve hatta toplu taşıma araçlarıyla iki saat içerisinde evinize ulaşabileceğiniz en iyi tatil mekanlarıdır. Bayram tatilinde gidip gelirken yol yorgunluğu yaşamayacağınız mekanlardır buralar. Eğer kınalı ya da burgaz adada kalmayacaksanız size tavsiyem bir otel bulmanızdır. Çünkü yurdum insanı kalabalık bir misafir kitlesi gördüğü zaman çok fırsatçı olabiliyor. Normal zamanlarda 150tl olan yerler 500tl’ye kadar çıkabiliyor.
Yine de burgaz adada ya da heybelide kalmak daha ekonomik olacaktır. 30 dakikalık bir gemi yolculuğuyla büyük adaya ulaşabiliyorsunuz. Aslında adalarda en iyi tatil mekanları büyük ada ve heybeli adadadır. Burgaz ada ve kınalı ada daha küçük adalardır. Elbette en iyi tatil mekanları olarak daha az aktivite alanına sahiptir. Yine de yüzülebilinecek yerleri 4 adada da bulmak mümkün. Beach olarak büyük ada ve heybeli ada da daha güzel denize girilecek mekanlar bulabiliyorsunuz. Denize girmek için istanbul’da gidilecek en iyi mekanlar adalardadır. Ama günü birlik denize girip eve dönebileceğiniz mekanlar değildir buralar. En iyi ihtimalle gidiş geliş 5 saat’e yakın sürecektir.
Büyük adada aya yorgi kilisesi sadece hristiyanların değil çalçaput meraklısı müslümanlarında sıklıkla uğradığı mekanlardandır. Ama derdiniz çalçaput bağlamak değilse en iyi tatil mekanlarından biri olan büyük adada fayton gezisiyle başlayabilirsiniz. Faytona nereden binerseniz binin, 30tl alacaklar sizden. Yani biraz yürüyelim fiyat azalır gibi bir fikre kapılmayın çünkü çalışan bir taksi metre yok. Bence faytona binmek yerine bisiklet kiralayın ve bütün gün bisikletle gezin daha iyi. Fırsatçılara gereken cezayı böyle verin ve hatta varsa bisikletiniz yanınızda getirin. Emin olun en keyiflisi en az para harcayarak yapacağınız tatil olacaktır. Yinede kırk yılın başı çıkıyorum tatile diyorsanız bisiklet kiralamak, faytona binmek eğlenceli olacaktır.
Piknik yapmak için heybeli adada çam limanı ve değirmen burnu piknik alanlarını kullanabilirsiniz. Yine büyük adadaki dilburnu piknik alanı da en iyi piknik alanlarındandır. Zaten adaları dolaştığınızda öyle güzel bir yemek yiyeceğiniz bir mekan bulmakta zorlanacaksınız. Standart istanbul yemekleri dışında neredeyse hiç bir şey yok adalarda. Bu yüzden piknik alanlarına dikkat edin çok ihtiyacınız olabilir. En iyi tatil mekanlarının başında gelen adalara yer vermemizin temel sebebi yakınlık, temizlik, doğa ve sabah uyandığınızda oksijenden beyninizde yaşadığınız karıncalanmadır. Gerçekte adalarda bir kaç gece kalmak size çok iyi gelecektir. En iyi tatil mekanlarından biri olmasının yanı sıra  İstanbul’a en yakın tatil mekanıdır da adalar.
http://www.eniyiyerler.com/bayram-ve-haftasonu-tatilinde-gidilecek-yerler-adalar/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder