18 Mayıs 2017 Perşembe

TÜRKİYE’NİN EN İYİ TATİL YERLERİ

Tatil planı yapmadan önce tatile gitmek istediğiniz bölgeyi o tarihler için nasıl olduğunu iyice araştırmalısınız. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgesindeki tatil yerlerin konaklama ücretleri zaman göre değişkenlik gösterir. Ayrıca kalabalığı sevmiyorsanız çok fazla yerli yada yabancı turistin ziyaret ettiği bölgeleri tercih etmeyebilirsiniz. Bu bilgiye ulaşmanın en kolay yolu otel rezervasyon sitelerinin bölge bazlı verdiği doluluk oranına dikkat etmelisiniz. %70'in altınla olan bölgeler tatil için tercih edilebilir.
Türkiye'nin en iyi tatil yerleri yazımızda sizlere tatil bölgesi seçiminizi kolay yapabilmeniz için bölgeler hakkında genel bilgiler vereceğiz.
Tatilden sonra yaşadığınız deneyimleri Türkiye'nin en iyi tatil yerleri yazımızın yorumlar kısmına mutlaka ekleyiniz.

AYVALIK

Masmavi denizi, zeytin ağaçları, mükemmel plajları olan Ayvalık henüz ziyaret etmeyenlerin ilk durağı olabilir.  Ayvalık Eski Ayvalık Evleri, Ayvalık Kozak Yaylası, Ayvalık Cunda Adası, Ayvalık Şeytan Sofrası görülmesi gereken yerlerin başında gelir. Ancak bir kaç günlük bir tatil planı yapmayı düşünüyorsanız Ayvalık iyi bir tercih olmayabilir. Doğal güzellikler ile dolu bu bölge için en az 1 haftanızı ayırmalısınız. Özellikle Şeytan sofrasına gittiğinizde zamanın nasıl geçtiğini anlamayabilirsiniz.360 derece manzaraya sahip olan şeytanlar tepesinde yüzlerce fotoğraf çekebilirsiniz. Ayvalık Türkiye'deki en iyi tatil yerlerinden biri olmasının sebebi su altı zenginlikleridir. Bir çok bölgede rengarenk mercanlar bulunmakta ve dalgıçlar ve su altı fotoğrafçıları tarafından oldukça ilgi görmektedir. Ayvalığa gittiğinizde turistik bir dalış ile bu yer altı zenginliklerini görmenizi tavsiye ederiz. En kötü ihtimalle dalış yapılan bölgelerde tekne turuna katılarak bu doğal zenginliği görmelisiniz.
Ayvalığın en güzel plajları Sarmısaklı bölgesindedir, bu bölgede çok fazla otel ve pansiyon bulunmaktadır. Sarmısaklı bölgesinde bir otelde kalarak bu plajların tadını çıkarabilirsiniz.

DİDİM

Aydın ilimize bağlı olan bu belde hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi göstermektedir. Kendine has bir ziyaretçi kitlesi olan bölgeye ağırlıklı olarak İngiliz turistler gösterir. Plajları sığ bir deniz takip eder, akşamları sığ olan bu denizin üzerinde saatlerce yürüyebilirsiniz. Bu sığ plajlar Okyanusa kıyı olan plajlara çok benzer ve Türkiye'nin en iyi plajları arasındadır. Gece hayatı için gidebileceğiniz bar ve gece kulüpleri vardır ancak Antalya ve Bodrum'daki gece hayatınla kıyaslamayın. Bodrum ve Antalya'ya nazaran Didim gece hayatı daha sade ve daha erken saatlerde sona erer. Sığ plajlar üzerinde yemek yiyebileceğiniz restoranlar bulunmaktadır, bir akşam yemeğinizi bu restoranlarda yemenizi öneririz, diğer tatil bölgelerinde pek karşılaşamayacağınız bu restoranlar sığ denizin üzerine masaları koymakta ve romantik bir akşam yemeği için mükemmel bir ortam sunmaktadırlar.
Ayvalık Türkiye'de nadir rastlanan Sığ plajları sahip olduğu için Türkiye'nin en iyi tatil yerleri listemizde yer almaktadır.

ANTALYA

Türkiye'nin en kalabalık ilerinden olan Antalya her bütçeye göre tatil imkanları sunmaktadır. Kaş, manavgat, side başlıca tatil bölgeleridir, bu bölgeler hakkında daha fazla bilgi alabilmek için Antalyadaki en iyi yerleri yazımızı okuynuz.
Tatil bölgesi seçmeden önce bu bilgiyi paylaşmak isterim; Antalya'da tatil köyleri, pansiyonlar, ağaç evler, kamp alanları gibi bir çok konaklama imkanı bulunmaktadır.
Kamp yapmayı planlıyorsanız Antalya'daki en iyi kamp yerleri yazımızı okumanızı öneririz. Antalya'da Kamp yeri bulmanız için size önemli ip uçları verecektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder