13 Mayıs 2017 Cumartesi

istanbul’un en iyi semtleri fatih

İstanbul’da nereye gidilir, ne yenilir ya da eğlenceli bir gün nasıl geçirilir böylesi tarihi bir şehirde en güzel fotoğraf karelerini hangi semtlerde çekebiliriz? İstanbul’un en güzel mekânları, yemek yenilecek yerleri, en güzel camileri, tarihi camileri, tarihi mekânları nerelerdir internetten şöyle baktığımızda hiç bir fikir edinemiyoruz. Çünkü İstanbul o kadar büyük bir şehirdir ki yemek yenilecek mekânları, alışveriş yapılacak mekânları, tarihi mekanları, müzeleri o kadar fazladır ki bir yazının içinde bunu anlatmak neredeyse imkansızdır. Bu yüzden İstanbul’un en güzel semtinden Fatihten başlayalım İstanbul’u anlatmaya. İstanbul denilince üç bin yıldır aynı semt akla gelir, Fatih yani sur içi diye adlandırdığımız tarihi yarımada.
İstanbul’un en güzel ve en çok turist çeken semti Fatih’e yani Sur içine gitmek için ideal yol toplu taşıma araçlarıdır. Tramvay durağı Bağcılardan Kabataş’a kadar aktarma yapmadan devam eder. Zeytinburnu aktarma istasyonundan metrobüs veya metro ile bu tramvaya binebilirsiniz. Naçizane önerimiz alışveriş yapma niyetindeyseniz laleli durağında tramvaydan inmenizdir. Laleli tarihi yarım adanın başladığı yer ve en ucuz elbiseleri bulabileceğiniz pasajların olduğu mahalledir. Buradaki insan nüfusu çoğunlukla yabancılardan oluşur. Pazarlık yapmaktan çekinmeyin, lalelide pazarlık yapılmadan toplu iğne bile satılmaz. Beklentilerinizi yüksek tutun, çünkü lalelide bazen yüzde yetmiş beşe varan indirimlerle ürün alabilirsiniz. Pasajlara korkusuzca girin çıkın. Burası İstanbul’un en güvenli semtidir.
Niyetiniz alışveriş yapmak değilse, hem gezip hem görmek ve belki alışveriş yapmaksa Beyazıt durağında inin. İstanbul’un en eski üniversitesinin devasa kapası sizi karşılayacak Beyazıt durağında. Hemen durağın yanında Kapalı Çarşının Beyazıt kapısı sizi bekliyor olacak. Kumaş, baharat ya da benzeri yarı mamulleri gönül rahatlığıyla alabileceğiniz bir yerdir Kapalı Çarşı. Ancak marka ürünleri almak istiyorsanız, burada bulacağınız ürünlerin tamamı imitasyon ürünler olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Kapalı Çarşı dünyanın en eski Alışveriş merkezidir. Her tarafından adeta tarih akar. Sizden önceki 600 yıl boyunca burada milyonlarca insanın alışveriş yaptığını aklınızdan çıkarmadan gezin. Kapalı Çarşıyı gezerken Nuri Osmaniye kapısına doğru yolculuk edin. Asıl tarih oradadır.
Nuri Osmaniye çarşısı altın piyasasının kalbi konumundadır. Neredeyse bütün altıncılar bu semtte üretim yaparlar. Aynı zamanda çemberli taş’ı da ziyaret edebilirsiniz. Çemberli taş İstanbul’un en eski camii olan Ayasofya Camii’ne giden yol üzerindedir. İstanbul’un en eski camii Ayasofya ve İstanbul’un en büyük camii Sultan Ahmet karşılıklı konumlarıyla tramvay yolu üzerindeki konumlarıyla önünüze çıkacaktır. Ayasofya Camii bin beş yüz yıllık tarihe rağmen hala bütün görkemiyle ayakta durmaktadır. İstanbul’un en güzel fotoğraf karelerinde bu büyük camii olmazsa olmazdır. Sultan Ahmet Camii, İstanbul’un en büyük camii olmasının yanı sıra İstanbul’un en çok ziyaretçi çeken camiidir. Ramazan ayı boyunca binlerce insan burada iftar yapar.
İstanbul’un en büyük müzesi Topkapı Sarayı ve İstanbul’un en güzel yapısı yere batan sarnıcı da yine fatih semti sınırları içindedir. Tramvay yolunu takip ettiğinizde Gülhane parkına gelmeden her iki müzeyi de gezebilirsiniz. Aynı zamanda Tarihi Yarımada İstanbul’un en çok müzesi olan semtidir. Arkeoloji müzesi de yine buradadır. Buraya kadar gelmişken Eminönü’ne inmemek olmaz. İstanbul’un en büyük açık hava alışveriş merkezi Eminönü dür. Aradığınız her şeyi Eminönü’nde bulabilirsiniz. Gelinlikten, bebek eşyalarına, iç çamaşırdan ev tekstiline, kuruyemişten canlı hayvana her şeyi Eminönü’nde bulabilirsiniz. Eminönü’nden alacağınız tüm ürünleri gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Çünkü bütün büyük Türk markaları buraya önem verir. Eminönü İstanbul ticaretinin kalbidir.
http://www.eniyiyerler.com/istanbulun-en-iyi-semtleri-fatih/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder