13 Mayıs 2017 Cumartesi

haftasonu ve bayram tatilinde gidilecek yerler kıyıköy

Bayram tatillerinde gidilecek en iyi mekanlar yazılarımıza Kıyıköy ile devam ediyoruz. Kıyıköy kırklareli ili vize ilçesine bağlı bir köy. Aslında İstanbulluların uğrak mekanı Castro’nun 20 km kuzeyinde yer alır. Nedense İstanbulluların en iyi piknik mekanı olarak gördüğü castro’ya rağmen kıyı köy hala keşfedilmemiş mekanlardan birisidir. Kıyıköy adından da anlaşılacağı gibi kıyısı olan bir mekandır. Doğal olarak haftasonu tatilleri için en iyi mekanların başında gelir. İstanbula en yakın tatil mekanlarının başında sayabileceğim kıyıköy istanbul’a iki saatlik araba mesafesindedir. Otobüsle gitmek mümkün olsa da arabasız gitmek oldukça zahmetlidir. Bu yüzden kıyıköy haftasonu ve bayram tatilleri için arabayla gidilecek en iyi tatil mekanlarındandır.
Kıyıköy’e yolculuk yapmaya başladığınızda en az iki gün kendinize ayırın. Bayram tatili için bir marmara turu düşünüyorsanız ilk gideceğiniz yer kıyıköy olmalı. Çatalca üzerinden gidebileceğiniz kıyıköy’e yavuzsultan selim köprüsü yoluylada ulaşmanız mümkündür. Yolların çatalca sonrasındaki binvezire kadar oldukça iyi olduğunu söylemek gerekir. Binvezirden sonraki yollar gidiş-gelişli yani tek şeritli dağ yollarıdır. Oldukça eğlenceli yollardır. Bu yüzden acele etmeyin doğanın tadını çıkararak geze geze gidin kıyıköye. Örneğin binvezirden sonraki herhangi bir yerden manda yoğurdu yiyin mesela. Bu yoğurdu istanbulda bulamazsınız. Trakya insanıyla kaynaşın, trakyalılar ilginç derece dürüst insanlardır. Elbette kendi içinde tuhaf hareketleri vardır ama çok dürüsttürler. İnsana hakkettiği değeri verirler.
Tatilin en yoğun uğrak mekanlarından olan kıyıköy’e giderken kıyıköy’ün en iyi tatil mekanlarından biri olduğunu ve keşfedilecek onlarca yüzmek için koyu olduğunu, denize girilecek en iyi sahillere sahip olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Mesela yolda castro sapağına  ya da sağınızda kalacak herhangi bir orman yoluna girin. Hayatınız boyunca görebileceğiniz en güzel sahile çıkmanız mümkün. Belki bir bodrum değil ama istanbul’a bu kadar yakın daha güzel denize girilecek bir mekan yok. Bu yönüyle kıyıköy’ün koylarını ve castro’yu müsadenizle trakya bölgesinin en iyi koyları ve en iyi sahilleri olan mekanı ilan ediyorum. Buralar gizli koylar saklı vadilerle dolu mükemmel mekanlardır. En iyi tatil mekanıdır.
Ormanlık yola daldınız, dört çeker bir arabanız yok ve siz arabanızla daha ileri gidemeyeceğinizi düşünüyorsunuz. Arabayı yolun kenarına diğer araçların geçebileceği şekilde park edin ve kendinize konum atmayı unutmayın. Sonra arabanızı bulamaya bilirsiniz. Yürümekten korkmayın.  Arada ceylan görmüş arkadaşlar olsa bile henüz tehlikeli bir hayvana rastlayan kimseyi duymadım. Unutmayın ki eğer yol daha ileri gitmiyorsa kesin bir saklı koy keşfettiniz demektir. Aynı zamanda bu ormanlar en iyi yürüyüş yapabileceğiniz mekanlardandır. Koyu gördüğünüzde yolu da göreceksiniz navigasyon işe yarasada çoğu yerde çekmiyor zaten. Ancak harita olarak kullanabilirsiniz navigasyonu. Burası ailecek gidebileceğiniz yerlerdendir. Sahile çıktığınızda bu kadar insanın buraya nasıl geldiğine şaşıracaksınız.
Genellikle yollar sakin olur. Çünkü insanların çoğu kamp yapmaya gelir buralara. Yani kıyıköy’e giden yol üzerindeki saklı koylar aynı zamanda en iyi kamp mekanlarıdır da. Ve bu en iyi kamp mekanları tamamen ücretsizdir. Çünkü bu yerlerden kıyıköylülerin de haberi yok. Trakya bölgesinde denize girilecek en güzel mekanların başında gelen bu saklı koyların karadenize ait sahiller olduğunu aklınızdan hiç çıkarmayın. Yani denizler saat 16.00 dan sonra hırçınlaşır. Bazen dalga boyları 2-3 metreyi bulabilir. Bu yüzden saat 16:00 dan önce yüzmeyi bırakın. Geceleri soğuk olacağı için kamp yapsanız da bodrumda olmadığınızı aklınızdan çıkarmayın. Ama bodrumdan daha doğal ve bozulmamış bir yerdir kıyıköy.
http://www.eniyiyerler.com/haftasonu-ve-bayram-tatilinde-gidilecek-yerler-kiyikoy/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder