13 Mayıs 2017 Cumartesi

en iyi kahvaltı mekanları bakırköy

İstanbul’un en güzel mekanları bakırköyde bulunur. Öncelikle istanbul’un en iyi kahvaltı mekanları florya mahallesindedir. Ziyaşark sofrası, Van kahvaltı salonu, Kilis sofrası, Hatay medeniyetler sofrası birinci sınıf mekanların başında gelir. Bu mekanları inceleceğimiz bu yazımızda İstanbul’un en güzel kahvaltı mekanlarını ele alacağız. Elbette İstanbul’un en güzel kahvaltı mekanları başka semtlerde de var ve aslına bakarsanız oldukça iyi durumda olan başka semtlerde var. Ama bakırköydeki kahvaltı mekanları gerçekten İstanbul’un en iyi mekanları arasında ilk sıralarda yerini alır. Elbette fiyat olarak da ilk sıralarda yerini alacaktır. Ama en pahalı mekanda bile kişi başı 65 tl’yi geçmeyecektir hesap. Bu yüzden rahat olun ve yiyebildiğiniz kadar yiyin.
Ziya şark sofrası klasik ziya şark çizgisinde, müşterilerinin oturdukları masalara yapışıp kalmasını isteyen bu mekan sanırım kahvaltı mekanları arasında en iyi ilk beş mekandan birisidir. İstanbul’un en iyi kahvaltı mekanı olarak gördüğüm ziya şark floryadaki mekanına uğrarsanız sanırım en az iki kilo alarak mekandan çıkabilirsiniz. Üstelik kötü süprizler de yok. Fiyat standart 49 tl.  o kadar çok çeşit var ki insan yolda tabağı döküp tekrardan doldurmak istiyor. Boşuna pateteslerden istinat duvarı yapmayın. Gidin gelin doldurun yiyin. Hiç sıkıntı yok açık büfe. Tabak fazla aldın ektra ödeyeceksin gibi saçmalıklar bu mekanda yok. İstanbul’un en iyi kahvaltı mekanlarından biri olmasının sebebi bence bu.
Bitti mi? Hayır bitmedi biber dolmasından sarımsaklı ekmeğe, içli köfteden kavurmalı yumurtaya ne ararsanız bulacağınız zengin bir açık menünüz var. Önce bir tur atın sonra yemeğe başlayın. Her şeyden birer tane alın bu anlayışlı insanları mukafatlandırın. Otoparka arabanızı çektikten sonra valeye tek kuruş vermeden çıkabileceğiniz ender mekanlardan birisi olması, sahile ve sosyal tesislere yakın olması, mekanın büyüklüğü, temizliği gibi konularda da oldukça iyi bir kahvaltı mekanıdır. He kavurmalı yumurta ya da omletler de fiyata dahil yani kelimenin tam anlamıyla şark sofrası. İstanbul’un en iyi kahvaltı mekanları sıralamasında tek eksiği mekanın açık havada olmamasıdır. Bu sorunu da çözerlerse ilk sıraya gireceklerdir.
Kilis softası hemen 100metre ziya şarkın aşağısında olan bir mekan. Açıkçası kilis sofrasında en çok dikkatinizi çekecek şey daha ikinci gelişisinizde sizi hatırlayan baş garsonu olacak. Adamda bildiğin fil hafızası var. Nerede oturup nerede oturmayacağınıza kadar herşeyi aklında tutabiliyor. Kapıdaki valeler tam kılkuyruk olsa bile bu baş garsonun hatırına görmezden gelinebilir. Kilis sofrası açık büfe sevmeyenler için gidilecek en iyi kahvaltı mekanlarından birisidir. Eğer ki istanbul’un açık büfe olmayan en iyi kahvaltı mekanını arıyor olsaydık kilis sofrasını ilk beşe alabilirdik. Kilis sofrası gereksiz pahalı bir mekan. İki kişilik bir kahvaltı için 130 tl’yi gözden çıkaraksınız. Doyup doymadığınız konusunda da tam emin olamayabilirsiniz.
Yinede kilis sofrası iyi bir kahvaltı mekanıdır. İstanbul’un en iyi kahvaltı mekanı elbette çok daha iyilerini bulabilirsiniz. Ama burayı özel yapan katmer ve servisi olduğunu söylemek gerekir. Ve aynı zamanda ayaklarınızın ucuna kalktığınızda denizi görebiliyorsunuz. Yine hatay medeniyetler sofrasındaki çalışanlarla karşılaştırınca gerçekten arada kalite farkı olduğunu ve istanbul’un en iyi mekanlarından biri olduğunu söylememiz gerekir. Hatay medeniyetler sofrasına girdiğiniz gibi bu farkı anlıyorsunuz. Bir kere hatay sofrasına sakın şirket arabasıya gitmeyin direk kapıdan sizi kovuyorlar. Rezervasyon sorusu bildiğin façanı beğenmedim güle güle demek oluyor. Eğer ki kapıdaki engelleri aşabilirseniz hatay sofrasıda İstanbul’un en iyi kahvaltı mekanlarından biridir.
http://www.eniyiyerler.com/en-iyi-kahvalti-mekanlari-bakirkoy/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder