25 Kasım 2017 Cumartesi

Bozcaada gezilecek yerler

Türkiye ve Bozcaada gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz.  Ege Bölgesi’nin kuzeyinde, Çanakkale ili sınırları içinde bulunan Bozcaada, Türkiye’nin en büyük üçüncü adası olup eşsiz güzellikteki doğası ve ziyaretçilerine verdiği huzur ile Türkiye’de mutlaka görmenizi tavsiye ettiğimiz yerlerden bir tanesi. Adaya Çanakkale merkezden kalkan deniz otobüsleri veya Geyikli’den kalkan feribotlarla ulaşabilirsiniz.
Antik zamanlarda Tenedos adıyla bilinen ve Homer’in İlyada Destanında da bahsedilen Bozcaada, hem üzüm bahçeleri hem de tarihi yapıları ile ünlü bir ada. Adaya gelmişken şaraplarını mutlaka tatmanızı tavsiye ederiz.
Bozcaada’da el değmemiş bir çok koy bulunmakta ve buralarda güneşin, kumsalın ve denizin tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Bozcaada gezilecek yerler arasında Ayazma, Habbale, Sulubahçe, Beylik, Çayır, Tuzburnu ve Tekirbahçe var. Ada aynı zamanda birçok tarihi alana ve yapıya da ev sahipliği yapıyor. Ayazma Manastırı, Bozcaada Kalesi, Meryem Ana Kilisesi ve Alaybey Cami ile Hamamı, görmenizi gereken tarihi yerlerin başında geliyor. Buralarda tarihin izlerini bulabilirsiniz.
Ada ahşap evleri, dar sokakları ve balıkçı tekneleri ile de sizi bambaşka bir ana götürüyor. Adaya gelmişken Polente deniz fenerini de görmeden ayrılmayın deriz.
Bozcaada rüzgar sörfü, scuba diving, yürüyüş ve bisiklet binme gibi çok farklı sporların da yapılabildiği bir yer. Özellikle yürüyüş ve bisiklet ile adayı daha iyi tanıma fırsatı bulabilirsiniz. Bölgenin en yüksek tepesi olan 192 metre yüksekliğindeki Göztepe Tepesi de, sizlere harikulade manzaralar izleme fırsatı sunmakta. Güneşin batışını görmeden adadan ayrılmayın.
Ege Denizi’nin en güzel noktalarından biri olan Bozcaada’da aynı zamanda birçok festival de düzenlenmekte. Katılabileceğiniz en iyi ve ilgi çekici festivallerin başında her yılın Eylül ayında düzenlenen Bozcaada Kültür, Sanat ve Bağbozumu Festivali gelmekte. Bu festivalde birçok farklı grup dinleyebilir ve birbirinden lezzetli şaraplar tadabilirsiniz. Yerel Tatlar Festivali adındaki yine Eylül ayında düzenlenen bir diğer festivalde ise yerel mutfağın leziz yemeklerini deneyebilirsiniz.
Umarız Bozcaada gezilecek yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder