25 Kasım 2017 Cumartesi

Göcek gezilecek yerler

Türkiye ve Göcek gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz.
Ege Bölgesi’nin en güzel şehirlerinden biri olan Muğla’nın bir ilçesi olan ve bir çok ada ile körfez üstüne kurulmuş Göcek, son zamanlarda dünyanın önde gelen yatçılık merkezlerinden biri haline gelmiş durumda ve harikulade güzellikte doğası ve masmavi denizi ile ziyaretçilerini etkilemekte. Göcek’e Muğla Dalaman Havalimanı’ndan kalkan dolmuşlar ve otobüsler ile ulaşabilirsiniz.
Göcek, tam da sessiz ve huzurlu bir tatil arayanlar için. Bölgede yapabileceğiniz aktivitelerin başında, 12 Ada Turu adı verilen tekne turlarına katılmanızı tavsiye ederiz. Bu turlarda masmavi denizin ve el değmemiş koyların tadını çıkarabilir ve Göcek gezilecek yerleri görebilirsiniz. Tekne turlarının yanında bisiklet veya motosiklet kiralayıp bölgenin yemyeşil doğasını da keşfetmenizi tavsiye ederiz. Bunların yanı sıra, yazımızın başında da belirttiğimiz gibi Göcek, yatçılığın önemli merkezlerinden biri ve burada bulunan altı adet marina, dünyanın dört bir yanından yat tutkunlarını çekmekte. Tüm bunların dışında Babadağı’na çıkıp yamaç paraşütü de yapabilirsiniz.
Göcek’te ayrıca yerel birçok mağaza ve dükkan bulunmakta ve çok farklı el işleri bulmak mümkün. Sakin bir yaşantıya sahip olan Göcek’te gidebileceğiniz birçok küçük ve hoş kafe ve restoran var. Bu sakin ilçe, yıl boyunca farklı festivallere de ev sahipliği yapmakta. Görmenizi tavsiye ettiğimiz festivallerin içinde, tekne ve yat yarışlarının düzenlendiği ve dünyanın dört bir yanından insanın katıldığı Sonbahar Göcek Yarış Haftası ve her yıl Nisan ayında yapılan, birçok farklı etkinlik ve eğlencenin düzenlendiği, dünyanın farklı ülkelerinden çocukların katılımı ile gerçekleştirilen Göcek Çocuk Festivali gelmekte.
Umarız Göcek gezilecek yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder