25 Kasım 2017 Cumartesi

Çeşme gezilecek yerler

Türkiye ve Çeşme gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz.
Antik çağlarda adı Cyssus olan İzmir ilçesi Çeşme, şimdiki adını bölgedeki soğuk ve tatlı su kaynaklarından almış. Çeşme inşa etmek zamanla bir gelenek halini aldığında da Çeşme ilçesi, çeşmeleri ile ilgi odağı haline gelmiş. Giritliler tarafından kurulan Çeşme, tarih boyunca Lidyalılar, Persler, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlılar gibi çok farklı medeniyetlerin hakimiyetine girmiş olup günümüzde ziyaretçilerini harikulade kültürel mozaiği ile büyülemekte. İlçeye en kolay İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na gidip oradan kalkan Çeşme shuttle hizmetlerini kullanarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca herhangi bir şehirlerarası otobüs firması ile de gitmeniz mümkün.
Çeşme en iyi yerler den biri, muhteşem manzaralar sunan ve Osmanlı döneminde inşa edilmiş olan, bugün ise müze olarak hizmet veren Çeşme Kalesi. Limanın dibinde bulunan kale, ticaret ve savaş gemilerini olası saldırılardan korumak için kullanılmış. Çeşme Arkeoloji Müzesi’nde Eryhtrai, Alaçatı ve Kalemburnu bölgelerinden çıkarılan eserleri görebilirsiniz. Kale dışında görmenizi tavsiye ettiğimiz bir başka yer ise, Osmanlı mimarisinin örneklerinden biri olan Kervansaray. İki katlı bir bina olan bu kervansaray, özellikle yabancı tüccarların konaklaması için inşa edilmiş ve şu an alışveriş ve eğlence tesisleri içeren 45 odalı bir otel olarak hizmet vermekte.
Çeşme ayrıca kaplıcalar ile ilgilenenlere de hitap etmekte. Ilıca, Yıldızburun ve Şifne’de bulunan termal tesislerde şifa bulabilir ve gevşeyebilirsiniz. Çeşme gezilecek yerlerden bir başkası da Alaçatı. Özellikle rüzgar sörfü sporu ile ön plana çıkan bölge, dar sokakları, hoş kokulu çiçekleri ve bembeyaz evleri ile aynı zamanda oldukça popüler bir turistik belde. Buraya gelmişken Ege Denizi’nin masmavi sularında dalış yapma fırsatını kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Dalış yapmak için uygun bir yer olarak, fazla rüzgarın olmadığı Eşek Adası’nı deneyebilirsiniz.Çeşme gezilecek yerler yazımızı okumaya devam edin…
Çeşme’de bunların yanı sıra birçok leziz yemek de tadabilirsiniz. Deniz mahsullerini denemek istiyorsanız Dalyan’a uğramanızı tavsiye ederiz. Bir de Çeşme’ye özel kumruyu ve damla sakızından yapılma reçelini denemeden ayrılmayın.
Çeşme ayrıca bir festivaller bölgesi. Mutlaka görmenizi tavsiye ettiğimiz festivaller içinde; her yıl Haziran ayında düzenlenen ve birçok ülkeden katılımcının bulunduğu Çeşme Uluslararası Müzik Festivali; Ağustos ayında yapılan ve birbirinden lezzetli şarapları tadabileceğiniz Çeşme Marina Şarap Festivali ve Nisan ayında düzenlenen, taze otlardan yapılma yemekleri deneyebileceğiniz Alaçatı Ot Festivali bulunmakta.
Umarız Çeşme gezilecek yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder