25 Kasım 2017 Cumartesi

Kapadokya gezilecek yerler

Türkiye ve Kapadokya gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz
Dünyanın en ilginç ve ilgi çekici doğal oluşumlarından bazılarına ev sahipliği yapan Kapadokya, geçmişi M.Ö. 3000 yıllarına kadar geriye giden, UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan harikulade bir yer. Erciyes, Hasandağ ve Güllüdağ dağlarının 60 milyon yıl kadar önce patlamasının yol açtığı volkanik katmanların sonucu olarak oluşan bölge, Persçe’de “güzel atların diyarı” anlamına gelmekte. Hititler’den Roma İmparatorluğu’na ve Bizans’a kadar birçok medeniyete de ev sahipliği yapmış. Zamanla baca şeklini alan oluşumların içine bu medeniyetler, evler ve kiliseler oymuşlar.
Kapadokya’da bu doğa harikası oluşumların yanı sıra, bölgede uzun yıllar boyunca hüküm sürmüş Hıristiyan kültürünün eserlerinin ve tarihi kalıntılarının bulunduğu Göreme Açık Hava Müzesini de görmenizi tavsiye ederiz. 250’den fazla kilisenin bulunduğu bölgede özellikle Tokalı Kilise, Rahibeler Manastırı, Yılanlı Kilise ve Aziz Barbara Mabedi öne çıkan yapılar arasında. Etkileyici yapılardan bir başkası da Hitit döneminde 1200 metre yükseklikte kurulmuş olan ve hem şehir savunması hem de yerleşim amaçlı kullanılan Ortahisar Kalesi. Burası Kapadokya en iyi yerler inden biridirharika manzaralar izleyebilir ve fotoğraf çekebilirsiniz.
Kapadokya’nın öne çıkan en önemli tarihi bölgesi ise, dünyanın ilk yerleşim yerlerinden biri olma unvanına sahip olan ve 9000 yıl kadar önce kurulmuş Çatalhöyük. Bu antik bölgede ilk yerleşim yerlerinin nasıl olduğuna dair fikir edinmenize yardımcı olacak birçok tarihi eser bulunmakta. Çatalhöyük’te bulunan Alacahöyük ve Karahöyük gibi höyükler ve Derinkuyu, Kaymaklı ve Mazı çok katmanlı yeraltı şehirleri de tarihe tanıklık etmenizi sağlayacak yerler. Çatalhöyük Kapadokya görülecek yerler listenize mutlaka ekleyin.
Kapadokya, antik medeniyetlerin yanı sıra Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait de bir çok eser içermekte. Görmenizi tavsiye ettiğimiz Osmanlı ve Selçuklu eserleri arasında Hacı Bektaş Veli Türbesi, Balım Evi ve Cuma Camii gelmekte. Kapadokya gezilecek yerler yazımızı okumaya devam edin…
Bölgede yapabileceğiniz en keyifli ve en ilgi çeken aktivetelerin başında balon gezileri geliyor. Günün erken saatlerinde başlayan bu turlarla bölgenin yukarıdan harika manzaralarını izleyebilirsiniz. Kapadokya ayrıca enfes tatlara da ev sahipliği yapmakta. Tatmanızı kesinlikle tavsiye ettiğimiz yemeklerin başında da, testi içinde getirilen ve eti ağzınızda adeta eriyen testi kebabı var. Bölgede ayrıca değişik şaraplar da deneyebilirsiniz.
Kapadokya aynı zamanda çok çeşitli festivalere de ev sahipliği yapmakta. Bunların önde gelenleri; her yıl Ağustos ayında yapılan ve dünyanın birçok ülkesinden farklı katılımcıların iştirak ettiği Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Haziran ayında yapılan, yine dünyadan birçok farklı yarışmacının katıldığı Kapadokya Bisiklet Turu; Eylül ayında düzenlenen ve bölgenin turizm açısından tanıtılmasında önemli pay sahibi olan Avanos Uluslararası Turizm ve El Sanatları Festivali.
Umarız Kapadokya gezilecek yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder