25 Kasım 2017 Cumartesi

Şirince gezilecek yerler

İzmir ve Şirince gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz.  Adı gibi kendi de Şirin olan Şirince, birbirinden lezzetli meyve şarapları, dar sokakları ve eski evleri ile gezip görmekten oldukça keyif alacağınız bir köy. İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı bir köy olan Şirince’ye, antik dönemlerde Dağlardaki Efes denirmiş. Sempatik ve yardımsever yerli halkını da oldukça seveceğiniz Şirince’ye mutlaka uğramanızı tavsiye ederiz. Köye İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Selçuk yönüne giden dolmuşlara veya otobüslere binerek ve Selçuk’tan da Şirince dolmuşlarına binerek ulaşabilirsiniz. Şirince gezilecek yerler yazımızı okumaya devam edin.
Köy, Kuşadası ve Çeşme gibi yerlere de yakın ve tepelik bir yolun sonunda harikulade manzaralı bir ormanlık bölgede kurulmuş. Köye girişte sizi standlar ve dükkanlar karşılıyor. Buralarda ayrıca yerel yapım şarapları da tadabilirsiniz. Dik ve dolambaçlı yollar sizi tarihi evlere veya yapılara götürüyor. Gelmişken Ege mutfağını ve yerel sakızlı dondurmasını da denemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca çok lezzetli reçeller, değişik sabunlar ve doğal ürünlerden yapılma hediyelik eşyalar da bulunmakta. Alışveriş etmek isteyenlerin burayı mutlaka Şirince görülecek yerler listesine eklemesini tavsiye ederiz.
Şehirde görmenizi tavsiye ettiğimiz yapılar içinde merkezde bulunan iki eski kilise var. Bu yapıların mimarisini oldukça etkileyici bulacağınızı düşünüyoruz. Bunun yanı sıra köyde gün batımını da izlemenizi şiddetle tavsiye ederiz.
Şirince küçük olmasına rağmen çeşitli festivallere ev sahipliği yapıyor. Katılabileceğiniz keyifli festivallerden birisi, her yıl Ekim ayında yapılan canlı performansların sergilendiği, birbirinden değişik şarapları tadabileceğiniz Şirince Bağbozumu Kültür, Sanat ve Arkadaşlık Festivali.
Umarız Şirince gezilecek yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder