8 Aralık 2017 Cuma

Milas gezilecek yerler

Türkiye ve Milas gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Binlerce yıllık oldukça zengin bir tarihe sahip olan ve Muğla’nın en büyük ikinci ilçesi olma unvanını elinde bulunduran Milas, yeşilin ve mavinin birleştiği harika bir bölge. Antik Caria’nın ve Menteşeoğulları Beyliği’nin başkentliğini yapan Milas, ismini rüzgar tanrısı Mylasos’tan almış. Tarih boyunca neredeyse 30 farklı medeniyete ev sahipliği yapan Milas’ta, antik çağların izlerini görebileceğiniz birçok tarihi eser bulunmakta. Milas’a en rahat, Milas-Bodrum Havalimanı’ndan ulaşabilirsiniz. Ayrıca birçok şehirlerarası otobüs firması ile de ilçeye erişmek mümkün.
Milas’ın zengin tarihinin görebileceğiniz başta gelen örneklerinden biri, Hisarbaşı Tepesi üzerine kurulu Zeus Karios Tapınağı. Karya medeniyetine ait olan bu tapınak, ulusal tanrıları onuruna inşa edilmiş ve mermerler ile kaplı. Tapınağın bulunduğu şehre de tapınaklar şehri denmiş. Burası dışında başlıca antik şehirlerden başka bir tanesi de, günümüze kadar oldukça iyi korunarak gelmiş olan ve yemyeşil bir doğa ile çevrili antik Labranda kentidir ve Milas en iyi yerler den biridir.
Milas, Osmanlı öncesindeki beylikler döneminin de izlerini taşımakta. Menteşeoğulları Beyliği’nin başkenti olan Milas’ta, bu dönemden kalan eserlerin başında Firuz Ağa Cami geliyor. Osmanlı dönemi eserleri olaraksa Çüllüoğlu Han, Büyük Cami, Belen Cami, Ağa Cami ve Kurşunlu Cami gelmekte. Şehir merkezinde bulunan 19. ve 20. Yüzyıllardan kalma evler de tarihin ve mimarinin birbiri ile olan uyumunu yansıtmakta.
Milas muhteşem denizi ile de ön plana çıkmakta. Hatta Gökova ve Manyas körfezlerini gördükten sonra Kaptan Costau, “Cenneti arayanlar onu Gökova’da bulacaklardır.” bile demiş. Mutlaka gitmenizi tavsiye ettiğimiz yer, harika manzaraların yanında yamaç paraşütü yapma fırsatını da bulabileceğiniz Ören. Ayrıca bin yıl önce deniz ile bağlantısı bulunan ve biriken alüvyonların etkisiyle deniz ile bağlantısı kesilen Bafa Gölü de birçok farklı balık türüne ev sahipliği yapmakta ve yakınlarında bulunan Heraklia antik şehri, tarih severlerin ilgisini çekecek bir bölge. Milas yazın inanılmaz sıcak olmakta ve biraz serinlemek isteyenler, Uyku Vadisi ve Gökçeler Mağarasına gidebilir. Eğer ziyareti Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında yapacaksanız bu mağaralar Milas görülecek yerler listenizde mutlaka olsun.
Milas yıl boyunca değişik festivallere ve etkinliklere de ev sahipliği yapmakta. Bunların başında; birçok konserin, gösterinin ve organizasyonun düzenlendiği ve dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerin katıldığı Uluslararası Milas Festivali ve Ağustos ayında düzenlenen, ülkenin her yanından karikatüristlerin katılabildiği Turhan Selçuk Karikatür Yarışması gelmekte.
Umarız Milas gezilecek yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Originally published at www.eniyiyerler.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder