8 Aralık 2017 Cuma

Side gezilecek yerler

Türkiye ve Side gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Antalya’nın görebileceğiniz en gözde ve harika yerlerinden biri olan Side, inanılmaz zengin tarihi ile de sizlere unutulmaz bir tatil imkanı sunuyor. Adını nardan alan ve Anadolu’nun tanrıçasına atıfta bulunan Side, M.Ö. 700 yıllarında kurulan ve zamanla önemli bir kültür merkezi haline gelen, Roma döneminde ise ticaretin uğrak noktalarından biri olan antik bir kent olup önemini günümüze kadar korumuştur.
Giritlilerin bölgeye göç etmesi ile gittikçe Giritlilerin nüfuzu altına giren Side bölgesinde mimaride, kültürde ve yerel yemeklerde bile Girit etkisini bulmanın mümkün olduğu Side’ye, Antalya Havalimanı’ndan kalkan dolmuşlarla veya otobüslerle ulaşabilirsiniz.
Yazının basında bahsettiğimiz gibi Side, oldukça köklü bir tarihe sahip ve her çağın izlerini bulmak mümkün. Görebileceğiniz tarihi yerlerin başında, ünlü Roma hamamlarının bulunduğu ve aynı zamanda Side antik kentinden birçok tarihi eserin sergilendiği Side Müzesi gelmekte. Side en iyi yerler de bir diğeri ise, merkezde bulunan ve Helenistik ile Roma dönemlerinin izlerini bulabileceğiniz Side Amfi tiyatrosu.
Side aynı zamanda harika limanı ve muhteşem manzaraları ile de öne çıkıyor ve Side’nin denizi, her tür su sporu için uygun. Özellikle dalış tutkunlarının bölgeyi çok severler. Side, kumsalın ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler için de ideal. Kumsal ve denizi sevenler burayı Side görülecek yerler listesine mutlaka eklesin.
Side’de yıl boyu birçok etkinlik ve festival düzenlenmekte ve bunların çoğu, Side Amfi tiyatrosunda yapılmakta. En görkemli ve ilgi çekici festivaller arasında; dünyaca tanınan sanatçıların katılımı ile düzenlenen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali ve her yıl Mayıs ayında düzenlenen, akrobatik uçuşların sergilendiği ve uçul simülasyonu yarışmalarının yapıldığı Side Airshow gelmekte.
Umarız Side gezilecek yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Originally published at www.eniyiyerler.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder