8 Aralık 2017 Cuma

Marmaris gezilecek yerler

Türkiye ve Marmaris gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerlerhakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz.
Tarihi M.Ö. 12000 yılına kadar uzanan, yemyeşil çam ağaçları ve çarşaf gibi uzanan masmavi denizi ile Marmaris, size büyüleyici ve unutamayacağınız bir tatil imkanı sunmakta. Antik dönemlerde Physkos adıyla bilinen Muğla’nın bu sahil ilçesi, son zamanlarda yapılan kazılarla ortaya çıkarılan farklı antik medeniyetleri de görme fırsatını sizlere sunmakta.Marmaris gezilecek yerler yazımızı okumaya devam edin…
Her köşe başında farklı bir doğa harikası ve turistik mekan bulunduran Marmaris, ılıman bir Akdeniz iklimine sahip. Doğal parkları ve mavi bayraklı plajları ile Marmaris, yılın her zamanı ziyaret edebileceğiniz bir yer. Marmaris’e Muğla Dalaman Havalimanı’ndan ve Muğla Terminali’nden kalkan dolmuşlar ve servisler ile ulaşabilirsiniz.
Marmaris aynı zamanda birçok farklı festivalin düzenlendiği bir yer olma özelliğine de sahip. Bunların başında, her yılın Ekim ayı sonunda düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından katılan teknelerin yarıştığı Marmaris Uluslararası Yarış Haftası var. Bunun dışında Mayıs ayında düzenlenen Uluslararası Marmaris Denizcilik ve Bahar Festivali de yarışmalar, konserler ve dans şovları gibi çok farklı aktivitelere ev sahipliği yapmakta. Son olarak her yıl Haziran ayında düzenlenen Marmaris Motorsiklet Festivali de motor turlarının ve konserlerin düzenlendiği uluslararası bir festival olma özelliğine sahip.
Marmaris, özellikle yaz aylarında çok renkli ve hareketli bir gece hayatına da ev sahipliği yapmakta. Gidilebilecek onlarca yerin bulunduğu ilçede, geceye birçok barın bulunduğu barlar sokağından başlayabilir ve sonrasında gece kulüplerinde devam edebilirsiniz. Tavsiye ettiğimiz mekanlar arasında; köpük şovları ile ünlü Club Arena, ilçenin en iyi club’u olma unvanını elinde bulunduran Crazy Daisy, yine hareketli bir yer olan Sugar Hot, daha sakin bir gece geçirmek isteyenler için merkezde bulunan Bono Beach ve konserleri ile ön plana çıkan Budha var.
Yazının başında da belirttiğimiz gibi Marmaris, inanılmaz köklü ve zengin bir tarihe sahip. Physcos, Loryma, Amos, Saranda, Cedra, Hydas, Castabus, Erine, Bybassios ve Euthenna antik şehirlerinin tarihi ve kültürel kalıntıları, size bölgenin geçmişi hakkında birçok bilgi sağlayacak. İlçe aynı zamanda Osmanlı mimarisinin de seçkin yapılarını bulunduruyor. Bunların arasında, İyonya’lılar tarafından inşa edilen ve Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos seferi sırasında ıslahat çalışmaları ile restore edilen Marmaris Kalesi gelmekte. Kale bugün halen iyi durumda ve ziyaret edilebilir durumda. Şu anda müze görevi gören kalede Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerinden kalma geniş bir tarihi eser koleksiyonu bulunmakta. Ayrıca buradan gün batımını da izlemenizi şiddetle tavsiye ederiz. Bu bölgeyi Marmaris görülecek yerlerlistenize eklemeyi unutmayın!
Marmaris’te yapabileceğiniz etkinliklerden başka bir tanesi de muhteşem denizinin ve koylarının tadını çıkarabileceğiniz mavi turlara katılmak. Cennet Adası, Fosforlu Maüara, İçmeler, Günnücek, Sedir Adası ve Yalancı Boğaz görmenizi tavsiye ettiğimiz Marmaris en iyi yerler arasında. Son olarak, buraya gelmişken harika deniz mahsüllerini tatmadan dönmeyin.
Umarız Marmaris gezilecek yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Originally published at www.eniyiyerler.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder