8 Aralık 2017 Cuma

Kuşadası gezilecek yerler


Türkiye ve Kuşadası gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerlerhakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz.
İyonlılar tarafından kurulan ve önceden Neopolis adıyla bilinen Aydın’ın ilçesi Kuşadası, yüzyıllar boyu kültür ve sanatın merkezi olmuş harikulade güzellikte bir kıyı ilçesi. Anadolu’yu denize bağlayan en önemli limanlardan birinin bulunduğu bölge, onlarca farklı medeniyete de ev sahipliği yapmış ve dolayısıyla oldukça zengin bir kültürel ve tarihi mirasa da sahip. Kuşadası gezilecek yerler yazımızı okumaya devam edin…
İlçenin simgesi olan kalesi, birbirini komşu evlerden oluşan uzun ve dar sokakları Kuşadası’nın ilgi çekici mimarisinin örneklerinden. Kültür ve tarihin yanı sıra harika plajları ve doğası ile Kuşadası, aklınızdan çıkmayacak bir tatilin öznesi olacak. İlçeye İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan kalkan servislerle ulaşabilirsiniz. Ada, İzmir merkeze de 90 km kadar uzaklıkta.
Kuşadası en iyi yerler den biri olan; geçmişi Bizans dönemine kadar giden ve tepesinde yükselen kalesi ile harikulade manzaralar izleme fırsatınızın bulunduğu Güvercin Adası geliyor. Buranın yakınında, Kuşadası’ndaki ilk yerleşim yeri olma unvanını elinde bulunduran ve mutlaka görmenizi tavsiye ettiğimiz Neopolis geliyor. Görmenizi tavsiye ettiğimiz bir başka yer ise Agamemnon tarafından inşa ettirilen ve 12 İyonya şehrinden biri olan Pygala geliyor. Bu bölge çok zengin tarihi ve antik kalıntılara ev sahipliği yapmakta ve tarih meraklılarının ilgisini mutlaka çekecek bir yer.
Görebileceğiniz en iyi yerlerden bir başkası da, deniz aşırı ticareti geliştirmek amacıyla Osmanlı döneminde inşa edilmiş olan Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı. Büyüleyici Osmanlı mimarisi ile dekore edilmiş bu kervansaray, şu anda birçok irili ufaklı dükkanda oluşan bir alışveriş merkezi niteliğinde. Burada ayrıca Türk gecelerine de denk gelebilirsiniz. Kuşadası’na gelmişken ayrıca, döneminin en nadide eserlerinden biri olan ve desef kakmalar ile dekore edilmiş Kaleiçi Cami’ni de Kuşadası görülecek yerler listenize mutlaka ekleyin.
Kuşadası doğa meraklılarına da hitap ediyor. Bölgenin bitki örtüsünü ve Akdeniz fokuna kadar hayvan topluluğunu barındıran Milli Park, özellikle doğa severlerin ilgisini çekecek bir yer. Tüm bunların yanı sıra Kuşadası, 20 kilometreyi aşkın kıyı şeridi ile de denizin ve kumsalın tadını çıkarmak isteyenlerin görmek isteyeceği bir bölge. Güvercinada, Yılancu Burnu, Yavansu ve Karaova görmenizi tavsiye ettiğimiz yerler içinde.
Gece hayatından hoşlanıyorsanız, Kuşadası size hitap edecek bir yer. Birçok bar ve gece kulübünün bulunduğu ilçede eğlence, sabahın ilk ışıklarına kadar devam ediyor. Gidebileceğiniz yerler içinde, karaoke seviyorsanız; Charlie’s Place Karaoke Bar, Sean’s Karaoke Bar ve Dublin’s Karaoke Bar’ı; deniz kenarında bulunan Miracle Beach Club’ı, Tren, Öküz ve Harem Club’ı tavsiye ederiz. Barlar Sokağında müzik zevkinize uygun birçok pub ve kulüp bulmak mümkün.
Kuşadası doğal su kaynakları ile de birçok turist çekmekte. Venüs, Çiban ve Güzelcamlı doğal kaynakları şifa bulmak ve gevşemek isteyenler için ideal. Ada bunların yanında tüm dünyadan cruise gemilerini de çekmekte. Özellikle yaz aylarında limana demirleyen birçok cruise gemisi bulabilirsiniz.
Umarız Kuşadası gezilecek yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Originally published at www.eniyiyerler.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder