29 Kasım 2017 Çarşamba

Kemer gezilecek yerler

Türkiye ve Kemer gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz.
Kuruluşu M.Ö. 7. Yüzyıla kadar giden ve harika doğası ve denizi ile sizi kesinlikle etkileyecek olan Antalya’nın kıyı ilçesi Kemer, tüm bunların yanında size oldukça hareketli bir gece hayatı da sunuyor. Ardında Toros Dağları ile çevrili olan ve Akdeniz boyunca uzanan Kemer, adını, bölgeyi selden korumak için inşa edilen 23 km uzunluğundaki taş duvardan almış. Olimpos, Adrasan ve Üç Adalar gibi antik bölgelere de ev sahipliği yapan ve zengin tarihi ile ön plana çıkan Kemer’e, Antalya Otobüs Terminali’nden kalkan otobüsler veya dolmuşlarla veya Antalya Havalimanı’ndan kalkan shuttle servisleri ile ulaşabilirsiniz. Kemer gezilecek yerler yazımızı okumaya devam edin.
Kemer’e varınca dikkatinizi çekecek olan ilk şey, masmavi bir denize sahip uzun kıyı boyu. 300’ü aşkın yat kapasitesine sahip olan limanı ve 52 km uzunluğundaki mavi bayraklı sahil şeridi, mutlaka görmeniz ve deniz ile güneşin tadını çıkarmanız gereken yerlerin başında geliyor. Tarih öncesi mağaralara da ev sahipliği yapan ilçede, özellikle sizi muhteşem manzarası ile büyüleyecek olan Molla Deliğini görmenizi tavsiye ederiz. Kemer ayrıca antik Olimpos kenti ile de tanınmakta ve burası, karetta kaplumbağalarının az sayıdaki yaşam alanlarından biri. Tarihin, doğanın ve denizin muhteşem birleşiminin sonucu olarak ortaya çıkan Olimpos da Kemer görülecek yerlerlistenize ekleyin.
Görmenizi önerdiğimiz antik kentlerden başka biri de, Helenistik Döneme kadar geriye giden ve o zamanki ihtişamını günümüze kadar taşımayı başarmış olan, üç adet liman ile çevrili Idyros antik kenti. Kemer’de ilgi çekici doğa oluşumlarından biri de Çınarlı beldesi yakınlarındaki Yanartaş kaya mağaraları. Anadolu mitolojisinde önemli bir yere sahip olan bu kayalıklarda ayrıca harika manzaralar da izleyebilirsiniz.
Kemer, ekstrem spor tutkunlarının da bayılacakları bir yer. Yamaç paraşütünden safari turlarına, at binmeye ve bisiklet turlarına kadar çok farklı aktiviteleri bulabileceğiniz Kemer’de, ayrıca birçok farklı festival de düzenlenmekte. Phaselis Sanat Festivali, dünyanın dört bir yanından sanat tutkunlarını bir araya getirirken Kemer Karnavalı maksimum düzeyde eğlence sunmakta. Tüm bunların yanında Kemer Off-Shore Yarışları da Dünya Ralli Şampiyonasının Türkiye ayağı da burada düzenlenmekte.
Umarız Kemer gezilecek yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Originally published at www.eniyiyerler.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder