29 Kasım 2017 Çarşamba

Kaş gezilecek yerler

Türkiye ve Kaş gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz.
Antik Likya şehrinin önde gelen şehirlerinden biri olan ve Antalya’nın batısında bulunan Kaş, harika coğrafyası ile siz ziyaretçilerini büyülemeye hazır. Işık Ülkesi olarak da bilinen Kaş, tarih boyunca Likya, Yunanistan ve Roma’ya kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve sınırı boyunca uzanan masmavi Akdeniz ve Toros Sıradağları ile büyüleyici bir güzelliğe sahip. Kaş’a Antalya Havalimanı’ndan kalkan minibüslerle veya Antalya Terminali’nden kalkan otobüslerle ulaşabilirsiniz.
Dar sokaklarındaki taş evlerin balkonlarından sarkan çiçekleri, limanına demirlemiş yatları, balıkçı tekneleri ve kayıkları ile hoş anlar geçirecek ve tarihte yolculuğa çıkacaksınız. İlçe aynı zamanda su sporları için de oldukça ideal bir bölge ve Türkiye’nin en iyi dalış alanlarından biri olarak kabul edilmekte. Scuba diving, yamaç paraşütü, kano, yürüyüş ve dağcılığa kadar birçok su ve doğa sporu ile ilgilenebilirsiniz. Kaş’ın yakınında ayrıca harika güzellikte bir körfez etrafına kurulmuş olan Kalkan, limanı ile ön plana çıkmakta ve buradan Güvercinlik Mağarasına kolayca ulaşabilirsiniz.
Kaş’ın yakınlarında bulunan başka bir ilgi çekici yer ise, ağaçlarının altında uzanıp soluklanabileceğiniz ve nehrin akışını izleyebileceğiniz Saklıkent. Buraların yanı sıra gitmenizi tavsiye ettiğimiz başka bir yer de, bir tepe eteğinde bulunan tam on bin kişi kapasiteli antik Patara Tiyatrosu. Patara dışında görmenizi mutlaka önerdiğimiz yerler de antik Antiphellos şehri, antik çağlardan günümüze ulaşmayı başarmış Likya lahitleri ve M.Ö. 1. Yüzyılda inşa edilmiş olan antik Kaş tiyatrosu.Kaş gezilecek yerler yazımızı okumaya devam edin…
Fark edeceğiniz gibi Kaş, inanılmaz zenginlikte bir tarihe sahip ve görebileceğiniz yerler, yukarıda saydıklarımızla sınırlı değil. Bölgenin tarihi ile daha da ilgileniyorsanız Xanthos, Komba ve Kandyba antik yerleşim yerlerini görmelisiniz. Kaş en iyi yerler den biri ise, Kaş’tan tekne ile ulaşabileceğiniz ve inanılmaz güzellikte manzaralar seyredebileceğiniz bir kaleye sahip olan Kaleköy. Bu bölgeyi Kaş görülmesi gereken yerlerlistenize mutlaka ekleyiniz !
Kaş aynı zamanda yıl boyunca farklı festivallere de ev sahipliği yapmakta. Gidebileceğiniz en iyi festivaller içinde; her yıl Eylül ayında yapılan ve ziyaretçilerine unutulmaz hatıralar bırakan Kaş Likya Kültür ve Sanat Festivali; yine her yıl 1 Temmuz’da yapılan ve Kaş’ın harika denizinin tanıtıldığı Kalkan Deniz Festivali ve farklı daha birçok festival var.
Umarız Kaş gezilecek yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Originally published at www.eniyiyerler.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder